Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Жнивна кампанія у розпалі. ПрАТ «Вознесенськ облплемсервіс»

06/07/2020

В районі успішно проходить жнивна кампанія. Всі сільськогосподарські підприємства активно включились в роботу. 

За для ознайомлення з ходом збору урожаю виїхав голова райдержадміністрації Іван Білоконь. Очільник району побував на полях ПрАТ «Вознесенськ облплемсервіс» біля села Таборівка та поспілкувався з директором підприємства, яким керує Ілля Тарлєв.

Іван Білоконь поцікавився станом проведення жнив у нинішньому році. Підприємство використовує в оренді близько 600 га землі. Засіяно 100 га соняшника, решта ріпак, ячмінь та пшениця. 

З керівником підприємства обговорено стан врожайності зернових культур, роботи зернозбиральних комбайнів та дотримання пожежної безпеки. На збір ранніх зернових задіяно  16 працівників.

Стосовно перспектив на цьогорічний врожай, керівник підприємства відзначив, що перші відомості про врожайність, що надходять з полів, обнадійливі, зокрема, по пшениці цей показник коливається від 25 до 37 центнерів з гектара, ячмінь від 20 до 30 центнерів з га, а також ріпак від 20-30 ц/га, який постраждав від приморозків.

За словами Іллі Тарлєва підприємство також займається тваринництвом, зокрема вирощуванням свиней. Ілля Ілліч повідомив про технологію вирощування свиней та труднощі, з якими стикається підприємство протягом останніх років.

На завершення робочої поїздки голова райдержадміністрації Іван Білоконь побажав колективу ПрАТ «Вознесенськ облплемсервіс» успішного завершення жнив, гарних врожаїв, розширення агровиробництва та подякував хліборобам за нелегку працю.

 

Всі новини →