Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Новини з поля: жнивує фермерське господарство «Горовий В.В.»

07/07/2020

Вознесенщина продовжує зернозбиральну кампанію. В полях працюють всі аграрії району. Голова райдержадміністрації Іван Білоконь продовжує відвідувати господарства аби дізнатися, як збирають обжинки хлібороби нашого краю.

Не стало виключенням фермерське господарство «Горовий В.В.», яке засноване з 2000 року та працює 20 років в селі Дмитрівка на чолі з його досвідченим і талановитим господарем Володимиром Васильовичем.

7 липня Іван Білоконь побував на посівних площах зернових культур фермерського господарства, де проходить збір врожаю. Тут працює власна сучасна техніка. Для працівників господарства, яких налічується 12 чоловік, створенні гідні умови. Щоб не гаяти часу хлібороби обідають в полі.

Цього річ господарством засіяно на площі 1070 га: 306 га ячменю, 275 га соняшника, 252 га пшениці, 151 га ріпаку, 86 га гороху. Незважаючи на те, що цьогорічний врожай поступається минулорічному, про врожайність говорити зарано, всі працюють з настроєм та сподіваються на краще. Зараз на полях господарства йде активний збір пшениці, ячмінь вже зібрали. Одразу після обмолоту пшениці, проводиться пресування соломи та дискування землі.

Іван Білоконь також відвідав місце де базується вся техніка господарства, склади для зберігання врожаю та вісову. Володимир Горовий розповів про ризики та перспективи роботи та розвитку господарства у подальшому. За словами керівника фермерське господарство відмічає в цьому розі обжинки в 20-й раз.

Ніколи не залишається осторонь проблем громади та району. Орендар робить все для комфорту громадян, які надали їм в оренду земельні ділянки. Та й взагалі підтримують громадян, бо працюють з людьми і для людей.

Як повідомив Володимир Васильович за 5 днів підійде завершення збирання урожаю. Бажаємо господарству успішного завершення та добрих обжинків.

 

Всі новини →