Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Продовжується збирання врожаю зернових

08/07/2020

Голова райдержадміністрації Іван Білоконь та головний спеціаліст управління житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації Володимир Малярчук 7 липня мали нагоду поспілкуватися з керівником фермерського господарства «Фером» Сергієм Феняком на предмет проходження жнивної кампанії господарством. Керівник зазначив, що на полях існує гостра потреба вологи.

Цього року погодно-кліматичні умови значно вплинули на вирощування гарних врожаїв. Посуха, дощі, які випадали, були слабкими, грунт не зволожувався. Звичайно на це все вплинути неможливо, проте аграрії адаптуються за допомогою сучасних технологій, проводять підбір сортів.

Виїхавши безпосередньо на поле, Сергій Феняк продемонстрував всі свої посіви, розповів про їх гібриди, строки посівів, сівозміни. Господарство вступило в активну фазу жнив, тож на полях фермерського господарства кипить робота.

На кожному полі Іваном Білоконем проводився огляд посівів, йшла мова про суворе дотримання протипожежної безпеки під час збирання врожаю.

Під урожай 2020 року фермерським господарством посіяно: ячмень 210 га, пшениця 170 га, кукурудза 95 га, соняшник 160 га.

Постійно проводиться удосконалення автопарку господарства. В поточному році виповнюється 12 років, як працює господарство на землях селища Тімірязєвка та села Вокзал. За словами Сергія Феняка, вони ніколи не стоять осторонь проблем своєї громади та відгукуються за для вирішення проблемних питань.

Тож гарної їм погоди, вагомих врожаїв і гідної ціни на вирощене.

Всі новини →