Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Село Бузьке: добудова спортивної зали місцевої школи на завершальному етапі

11/07/2020

Дітлахи села Бузьке, з нетерпінням чекають відкриття нової спортивної зали на базі місцевої загальноосвітньої школи. Нині тут завершують останні роботи. 

Активними темпами споруджено спортзал, аналогів якому в районі поки немає. Його збудували за новітніми технологіями та усіма максимально комфортними умовами для школярів: спортивний зал, кімнати для передягання, душові та тренерські приміщення, заведено опалення, водопровід, каналізацію. Проведено утеплення фасаду.

10 липня голова районної державної адміністрації Іван Білоконь та голова районної ради Іван Бурдін здійснили робочий виїзд на територію Бузької сільської ради. Основна мета поїздки – оглянути об’єм виконаних робіт, що потрібно для остаточного завершення та визначити остаточну дату відкриття.

Нагадаємо, що будівництво спортивної зали розпочали у 2019 році. Підрядник ПП «УКРБУДСЕРВІС І КО» розпочав роботи. Кошторисна вартість проекту становить 14,361 млн. грн. Левова частка цих коштів – з територіальної об’єднаної громади Бузької сільської ради. Долучено також кошти субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, що проживає в цій зоні.

Однак потреба коштів у 2020 році на завершення будівництва склала 1,7 млн. грн. Завершити будівництво своїми коштами райдержадміністрація, районна рада та Бузька сільська рада не в змозі, тому звернулися до губернатора Миколаївської області Олександра Стадніка та народного депутата по 131 округу Артема Чорноморова за фінансовою допомогою, щоб уже 1 вересня там могли навчатися діти.

Розуміючи, що спортивна зала має працювати вже цього року, голова ОДА запевнив, що кошти для добудови спортивної зали буде виділено, аналогічну гарантію надав Артем Чорноморов. Завдяки тісній співпраці керівництва обласної, районної влади та народного депутата Чорноморова на цьому тижні питання було вирішено за рахунок депутатських коштів Артема Чорноморова.

У рамках тендеру вже закуплено меблі, устаткування. Також підрядник показав прилеглі території, які планує облаштувати благоустроєм. Існують певні недоліки над усуненням яких працює підрядник. Адже головне завдання – здати готовий об’єкт, щоб на протязі багатьох років діти та мешканці села Бузьке могли займатися спортом, незалежно від пори року в цій чудовій спортивній залі.

 

  

Всі новини →