Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Що пропонує нова редакція законопроекту про місцеві державні адміністрації (+презентація)

01/10/2020

Мінрегіон презентував профільному парламентському Комітету нові редакції проектів законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації».

У попередньому матеріалі «Децентралізація» публікувала презентацію проекту закону «Про місцеве самоврядування в Україні». 

Суттєві зміни, які пропонуються і стосуються діяльності місцевих державних адміністрацій, за словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, - це розмежування повноважень ОДА та РДА, регламентація їх діяльності, визначення сфер їх відповідальності. 

Запропоновано нові підходи до структури місцевих державних адміністрацій. Зокрема, визначено блоки самостійних структурних підрозділів, що відповідатимуть за конкретні напрямки: виконання делегованих повноважень районних та обласних рад; координація діяльності терпідрозділів ЦОВВ; забезпечення законності. 

Заступник Міністра поінформував, що в межах структури місцевих державних адміністрацій пропонується розмежування виконавських, координаційних та повноважень забезпечення законності (за принципом: хто виконує, той не контролює).

Більше пропозицій до проектних норм закону «Про місцеві державні адміністрації» - у презентації Мінрегіону. 

Презентований законопроект Комітет взяв до відома. За словами Андрія Клочка, голови Комітету, законопроект направлять на експертизу до Ради Європи. Крім того, за пропозицією народного депутата, голови підкомітету Віталія Безгіна, вже в найближчу п'ятницю може відбутися засідання робочої групи, на якій розпочнеться детальне опрацювання законопроекту.

https://decentralization.gov.ua/news/12837

Всі новини →