Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Прикордонники повідомляють про зміни у законодавстві

20/02/2018

Нещодавно в Україні набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». 

Зміни, які внесені цим законом торкаються і питання прикордонного контролю, а саме порядку виїзду дітей за кордон. Відтепер,  той з батьків, з ким за рішенням суду проживає дитина, самостійно вирішує питання щодо тимчасового виїзду дитини за межі України з метою лікування, навчання дитини за кордоном, відпочинку, за наявності довідки, виданої органом державної виконавчої служби, про наявність заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби встановленим порядком та надається військовослужбовцям прикордонної служби разом з паспортним документом під час перетину державного кордону або адмінмежі з ТОТ АР Крим. 

(За інформацією Херсонського прикордонного загону Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України)

Всі новини →