Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Проведено нараду керівників та медичних сестер закладів освіти Вознесенського району

13/02/2020

12 лютого 2020 року в приміщенні Вознесенської центральної районної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулася нарада керівників та медичних сестер закладів освіти району.

У нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації Тетяна Панова, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Вознесенського міжрайонного управління Держпродспоживслужби Лариса Домбровська, заступник головного лікаря КНП «Вознесенський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» з лікувальної справи Василь Кохан.

Лариса Домбровська детально розглянула питання посилення контролю за організацією харчування вихованців та учнів закладів освіти району та проведення протиепідеміологічних заходів щодо попередження спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Присутнім надано рекомендації щодо відповідності двотижневого перспективного меню для харчування дітей в зимово-весняний період вимогам чинного санітарного законодавства.

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію щодо захворюваності на кір, дифтерію та заходи щодо профілактики та недопущення її ускладнення серед учасників освітнього процесу району повідомив Василь Кохан. Заступник головного лікаря з лікувальної справи зупинився на симптомах захворювання кором та дифтерією, перебігом хвороби та її наслідках, проблемних моментах даного питання, зокрема на причинах відмови батьків від проведення щеплень їхнім дітям, особливостях організації в медичних закладах здійснення вакцинопрофілактики.

Окрім цього, в ході наради було обговорено епідемічну ситуацію та стан захворюваності учасників освітнього процесу  на грип та ГРВІ.

Заслухавши інформацію Василя Кохана, вирішено вжити низку заходів, які зупинять розповсюдження інфекції у закладах освіти району. Зокрема, на період ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ запроваджувати посилений протиепідемічний режим в закладах освіти району: проводити щоденний моніторинг відвідуваності вихованцями та учнями освітніх закладів, провітрювання приміщень, щоденну термографію дітей, обмеження проведення масових урочистих, спортивних і святкових заходів за участю дітей тощо.

 

 

Всі новини →