Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

У Миколаєві для працівників ДСНС та поліції провели тренінг у рамках програми ментального здоровʼя «Ти як?»

19/02/2024

У п'ятницю, 16 лютого, у рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» відбувалися тренінги «Особливості комунікації з ветеранами» та «Ветерани в громадах» для працівників ДСНС та поліції в Миколаївській області.

 

Координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» у Миколаївській області Руслана Омелянчук наголосила, що питання комунікації з ветеранами надважливе.

 

«Це наші захисники та захисниці, люди які пішли нас захищати ціною власного здоров’я та життя. Це люди які мають особливий досвід. Ми як суспільство маємо зробити так, щоб вони змогли повернутись до нормального життя. Реадаптація та реінтеграція ветеранів», - зазначила вона.

 

Своєю чергою, радниця начальника Миколаївської ОВА, координаторка проєкту «Помічник ветерана» на Миколаївщині Неллі Яровенко розповіла про те, що в області вже працюють помічники ветеранів. За принципом «рівний-рівному» виконують функцію ланцюжка між учасниками бойових дій, які повертаються з війни, та суспільством.

 

Завдяки співпраці з Чорноморським національним університетом імені Петра Могили, завідувач Навчально-методичного кабінету соціально-психологічної підтримки, професійного розвитку та сприяння працевлаштуванню ЧНУ ім. Петра Могили Людмила Опанасенко та старший викладач кафедри терапевтичних дисциплін Олена Дроботун стали тренерами даного заходу.

 

На тренінгу учасників навчали коректно спілкуватися та взаємодіяти з людьми, які пережили травматичний досвід війни. Також обговорювали адаптацію людини у мирному середовищі, алгоритми роботи з ветеранами під час працевлаштування, соціальний та медичний супровід, окремо – про потреби їх та їхніх родин тощо.

 

Впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у співпраці з Міністерством охорони здоров'я України експертного партнерства та підтримки World Health Organization Ukraine.

 

Всі новини →