Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

12/02/2016

Сьогодні, 12 лютого, на зустрічі керівництва області із керівниками районних та міських організацій воїнів-інтернаціоналістів, директор департаменту соціального захисту населення Ольга Сивопляс та начальник управління охорони здоров’я Маргарита Капуста розповіли про соціальний захист та медичне обслуговування воїнів – інтернаціоналістів.

За словами Ольги Сивопляс, на території Миколаївської області проживає 2619 учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях в республіці Афганістан, в тому числі 294 інваліди та 176 сімей загиблих.

На обліку для забезпечення житлом у Миколаївській області перебувають 260 воїнів – інтернаціоналістів, в тому числі 17 інвалідів війни та 243 учасників бойових дій.  

Ольга Сивопляс повідомила, що за рахунок коштів обласного бюджету в 2015 році було придбано інваліду війни Віктору Трофіменку у Жовтневому районі.  За рахунок коштів  бюджету міста Миколаєва  було придбано дві квартири для учасників бойових дій в Афганістані та  інвалідів війни в Афганістані.  За рахунок житлового фонду Первомайської міської ради забезпечено житлом 2 учасника бойових дій в Афганістані.

Заходами Комплексної програми соціального захисту  населення «Турбота» на 2016 рік в обласному бюджеті передбачено 700 тис.грн. для забезпечення житлом воїнів – інтернаціоналістів.

Також в рамках виконання програми «Турбота», за рахунок коштів обласного бюджету передбачено надання одноразової допомоги сім’ям  загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані до річниці виведення військ з Афганістану. Минулого року зазначену допомогу отримали 369 осіб на загальну суму 589,8 тис. грн. Цього року для надання такої допомоги допомоги для 434 осіб виділено 781,2 тис.грн. Управліннями соціального  захисту населення проводиться виплата зазначеної допомоги.

Маргарита Капуста повідомила, що в лікувально-профілактичних закладах області на диспансерному обліку знаходиться 3882 воїнів - інтернаціоналістів, у т.ч. 399  інвалідів, 3483 учасників  бойових дій та 4 сім¢ї загиблих воїнів. Щорічно проводиться медичний огляд даного контингенту.

В Український медико-соціальний центр направлено – 88 воїнів-інтернаціоналістів, Санаторно-курортне лікування отримали 167 воїнів, в центрах реабілітації та відновного проліковано 70 чоловік.

 

 

 

 

 

Всі новини →