Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Голова Вознесенської райдержадміністрації Іван Білоконь з робочим візитом побував на полях ФОП

17/07/2020

 На території Олександрівської селищної ради функціонує декілька фермерських господарств і одне з них – «Рошко А.І.», яке очолює Андрій Рошко. У підпорядкуванні цього сільгосппідприємства знаходиться близько 500 гектарів землі, і нині тут, як і на більшості сільгоспугідь, активно жнивують.

Що хвилює аграріїв і яким для них видався нинішній рік, цікавиться і голова райдержадміністрації Іван Білоконь, об’їжджаючи господарства району.

Він поспілкувався з Андрієм Рошко та побував на полях, де проходять обжинки ранніх зернових культур.

Андрій Іванович розповів про хід збирання ранніх зернових, продемонстрував якість пшениці нового врожаю, показав вже скошені поля та техніку, яка працює на полях, розповів про підготовку ґрунту під посів  озимих культур та ріпаку.

Жнивують своїм комбайном, за кермом якого досвідчений комбайнер. Зерно з-під комбайну відвозять на вантажівках. За словами Андрія Івановича всі працівники господарства мають досвід роботи. Всі цінують роботу і працюють сумлінно.

Спілкуючись з керівником господарства обговорено стан врожайності зернових культур та дотримання пожежної безпеки. І все ж, він, як і більшість його колег, не поспішає робити висновки доти, поки весь урожай не збере. Керівника господарства турбує відсутність дощів, які дуже потрібні. Проте запевнив, що розрахується з пайщиками вчасно за ціною минулого року.

На завершення робочої поїздки голова райдержадміністрації Іван Білоконь побажав колективу ФОП «Рошко А.І.» успішного завершення жнив, гарних врожаїв, розширення агровиробництва та подякував хліборобам за нелегку працю.

Другою цього дня стала зустріч із головою фермерського господарства "Задера В.І.", депутатом Вознесенської районної ради Валерієм Івановичем Задерою та керівником фермерського господарства Кривоус Василем Миколайовичем. Іван Білоконь поцікавився ходом жнив в господарствах. Нарікали керівники на природні умови поточного року, які певною мірою стали на заваді вирощенню кращого врожаю. Не приховують, що врожайність ранніх зернових цього року буде нижчою минулорічної. Але запевнили, що робитимуть все для того, щоб у наступному році отримати добрий врожай. На  сьогоднішній день в господарствах на стадії завершення збирання ранньої групи зернових. Також поділилися здобутками техніки, яку придбали для обробітку врожаїв.

 

Всі новини →