Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Безпека дітей в Інтернеті

15/10/2020

 /Офіс Президента України. Уповноважений Президента України з прав дитини /

       За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу, діти в період карантину стали проводити на 80% більше часу онлайн, разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно - комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті збільшилася вдвічі.

     В Україні такі випадки почастішали. Тільки за останній місяць інформаційний простір сколихнули кілька історій, коли діти зазнали сексуального насильства та сексуальної експлуатації у цифровому середовищі. Це наголошує на нагальній необхідності вжиття інформаційно – просвітницьких заходів для захисту дітей в цифровому середовищі, з метою формування в них обізнаності про наявні ризики, а відповідно – і стійкість до них.

        З метою реагування на подібні випадки, Урядом була створена цілодобова безкоштовна державна консультаційна лінія за номером 1545 щодо безпеки дітей в Інтернеті, на яку можуть звертатися діти, батьки та спеціалісти, що  з ними працюють.

         В механізмах захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті надзвичайно важливим є превентивний аспект.

        В закладах загальної середньої освіти класними керівниками 5-11 класів 13 жовтня проведені превентивні заняття з даної теми, уроки та квести.

Всі новини →