Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков: Саме від молодого покоління залежить, яким буде майбутнє нашої держави

01/09/2014

Урочисте та хвилююче Свято Знань відзначали у Первомайській ЗОШ І-ІІІ ступенів Жовтневого району. Вже в 50-й раз перший дзвоник покликав учнів до нового навчального року. Це – найбільша школа в Первомайському освітньому окрузі, і сьогодні до її великої родини приєдналися 39 першачків. 

Почесним гостем на урочистій лінійці був голова облдержадміністрації Вадим Меріков. Він звернувся до учнів, батьків та педагогічного колективу із щирими привітаннями:

- Сьогодні я одночасно у подумках повернувся і до першого, і до одинадцятого класу, дивлячись на школярів, які готові навчатися та пізнавати нове. Я бажаю Вам завжди бути патріотами України. Сьогодні – непростий час – у нашій країні війна. Тому на вас, шановні вчителі, покладається велике завдання – прищеплювати молодому поколінню дух свободи, почуття любові та поваги до рідної землі. Я прошу Вас розпочати сьогодні з уроку миру – «Україна – єдина держава». Я бажаю усім вдачі, нових досягнень та звершень, - зазначив Вадим Меріков.

Урочистості розпочалися хвилиною мовчання на знак пам’яті про загиблих героїв, які ціною власного життя виборювали і виборюють незалежність нашої країни. Патріотичні настрої та кольори державної символіки панували скрізь: вишиванки, віночки, квіти та синьо-жовто прапори майоріли на святі.

Після завершення урочистостей Вадим Меріков провів для учнів 8-го класу патріотичний урок.

-  Ми – дуже сильна нація. Ми переможемо у цій війні.  Ми – єдина країна, і не має значення, хто якою мовою розмовляє. Ми маємо з повагою ставитись до російського народу, адже люди не є ініціаторами тієї страшної агресії та кровопролиття, яке зараз триває на сході нашої країни. Ми маємо прямувати до європейських цінностей. Адже саме за це під час Революції Гідності віддала життя героїчна «Небесна Сотня». Сьогодні наші бійці у зоні АТО проливають свою кров за незалежність України. Ми усі маємо об’єднатися і бути патріотами своєї держави. А ви маєте прославляти нашу країну своїми здобутками та перемогами, - звернувся до учнів Вадим Меріков.

Вадим Іванович пообіцяв школярам організувати екскурсію до Верховної Ради України. Після цього разом із учнями очільник області долучився до молитви за Україну.

Окрім цього голова облдержадміністрації подарував навчальному закладу сучасні комп'ютери, які є вкрай необхідними школярам для якісного навчального процесу.

Цього ж дня Вадим Меріков завітав і до своєї рідної Мішково-Погорілівської школи. Він радо поспілкувався із своїми вчителями та добрими наставниками, а також відвідав перший урок у випускному класі. Він відзначив патріотичний настрій одинадцятикласників, які були в національних вишиванках. Під час спілкування з випускниками, Вадим Іванович згадав, що саме в цьому класі і промайнули його шкільні роки. А учням побажав прославляти рідний край та відстоювати свободу та незалежність України. Адже саме від молодого покоління залежить, яким буде майбутнє нашої держави.

Переглянути фото

Всі новини →