Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Оксана Янішевська закликала вимушених переселенців звертатися до органів соціального захисту

24/10/2014

 Більше 6 тисяч вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей прибули до Миколаївщини. За період з 2 червня по 23 жовтня поточного року за межі Миколаївської області, з числа зареєстрованих в інформаційній базі, виїхало 1010 осіб. 766 людей звернулися до органів соціального захисту населення щодо виплат різних видів соціальної підтримки. Про це на сьогоднішньому брифінгу розповіла заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська.

Так, за її словам, 633 особам призначили різні соціальні підтримки, 548 – їх вже виплатили, а у 61 – поки що триває призначення, одній людині було відмовлено, а 71 особа, якій було призначено соціальну виплату, виїхала. Більше 2,4 тисяч звернулися до Пенсійного фону України в Миколаївській області з питань переведення виплати пенсії, з них 65 осіб виявили бажання повернутися до Донецької та Луганської областей. А 2,1 тисячі вимушених переселенців включені до відомостей на виплату пенсії за тимчасовим місцем перебування, більш ніж 1,2 тисячі людей виплатили заборгованість по пенсії за минулі місяці. 540 осіб зареєструвалися в Центрі зайнятості, з них 305 отримали статус безробітного, 144 – працевлаштовані.

Заступник голови облдержадміністрації звернула увагу, що більш ніж 3 тисяч вимушених переселенців надали медичну допомогу. Крім того, 332 дитини влаштовано до дитячих садочків, 1150 учнів влаштовано до шкільних навчальних закладів. 93 особи влаштовані до вищих навчальних закладів, 12 – до професійно-технічних.

– Всі ці люди стоять на обліку. Ми вже неодноразово казали, що кількість осіб, яка прибуває на Миколаївщину інша, хтось проїздить транзитом, хто просто не звертається  до будь-яких органів, – зазначила Оксана Янішевська.

Згідно з Постановою Кабміну № 509 від 1 жовтня поточного року «Про запровадження обліку осіб, які переміщуються з тимчасово окупованих територій України та районів проведення АТО» запроваджено облік цих осіб та затверджено порядок надання щомісячної грошової допомоги.

За словам директору департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольги Сивопляс, за призначенням грошової допомоги звернулося 624 родини. За її словами, особи, які бажають отримати матеріальну допомогу, мають, перш за все, зареєструватися та отримати відповідну довідку. Для цього слід звернутися з заявою до районного управління соціального захисту та надати згоду на оброблення персональних даних. Крім цього, цей документ допоможе вирішити ряд питань: це і влаштування дітей в дошкільні та шкільні навчальні заклади, і оформлення відповідних соціальних виплат.

Всі дані про переміщених осіб виносяться до Всеукраїнської інформаційної бази даних. За словами Ольги Вікторівни, в Миколаївській області, така база даних була однією з перших в Україні.

Директор департаменту акцентувала увагу, що довідка видається безкоштовно і впродовж дня подання заяви.

Грошова допомога надається в розмірі 884 грн. для непрацездатних осіб (пенсіонерів, інвалідів, дітей), для працездатних – 442 грн. При цьому загальна сума допомоги на сім’ю не може перевищувати 2,4 тис.грн. допомога призначається не більше ніж на 6 місяців.

Зазначимо, якщо працездатні члени сім’ї не знайшли роботу  або не пішли на громадські роботи в продовж 2 місяців, їх допомога зменшується на 50%. Якщо і після цього періоду вони не працевлаштувалися – допомога припиняється.

Заступник голови облдержадміністрації закликала всіх вимушених переселенців, які прибувають до Миколаївщини, звертатися до органів соціального захисту за отриманням грошової допомоги.

 

 

Всі новини →