Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков доручив терміново доукомплектувати кабінети лікарів, які здійснюють обстеження військовозобов'язаних

05/03/2015

За словами військового комісара Миколаївської області Олександра Іванова, в області в перший етап 4 хвилі мобілізації потрібно було призвати 2145 людей і 126 одиниць техніки, станом на сьогоднішній день мобілізовано 1404 людини і 61 одиниця техніки. У другий етап буде мобілізовано 940 осіб, вже призвано – 183. За результатами двох етапів Миколаївська область призове 3085 осіб, поки план мобілізації виконаний на 52%.

«Такий результати викликає занепокоєння керівництва держави та Генерального Штабу Збройних Сил України. Такі області, як Дніпропетровська, Полтавська, Кіровоградська, Вінницька, Хмельницька, Рівненська виконали, а в деяких областях, навіть перевиконали план по поставці мобресурсів. Що не можна сказати про Миколаївську область, хоча ми і не знаходимося в числі гірших, але результат міг би бути значно кращим», – упевнений військовий комісар.

Він також розповів, що відмінниками по виконанню мобілізаційного плану є Новоодеський (95%) та Веселинівський (85%) райони. Після них – Березнегуватський – 67%, Вознесенський – 66%. Повністю провалена робота в  Казанківському – 46%, Новобузькому та Кривоозерському – 43%, Березанському – 39%, Жовтневому – 38%, Єланецькому – 29%. А також в таких районах обласного центру, як Заводський – 22%, Ленінський – 38%, Корабельний – 40%. Олександр Іванов повідомив, що 40% мобілізаційного ресурсу знаходиться в місті Миколаєві.

Військовий комісар розповів, що вже відкрито 39 кримінальних справ та 255 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Він відзначив, що за результатами висновків військово-медичних комісій, з 6239 мобілізованих тільки 2014 – придатні до служби.

У свою чергу, начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Маргарита Капуста розповіла, що за січень-лютий поточного року оглянуто 8132 мобілізованих, з них тільки 2882 людини – здорові. За її словами, для поліпшення роботи медкомісії в обласному призовному пункті було прийнято рішення про припинення щоденної ротації лікарів. Вже сьогодні головою медкомісії затверджено список лікарів, а управлінням охорони здоров'я видано відповідний наказ. «Відібрано тільки ті лікарі, які визначені головою медкомісії як найбільш досвідчені, професійні, принципові», – зазначила Маргарита Олександрівна.

«Коли у нас з 100 призовників, тільки 2-3 осіб придатні до служби – це не робота», – упевнений Вадим Меріков. Так само він акцентував увагу керівників районів та міст, де «повністю провалений» хід мобілізації, на важливості виконання поставлених завдань.

Крім того, Маргарита Капуста звернулася до керівників районів і міст з проханням знаходити можливість і доставляти забори аналізів до обласної лабораторії. Адже зараз у лікарень не вистачає коштів купувати швидкі тести для обстеження.

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков доручив у 5-денний термін керівникам районів, мерам міст і головним лікарям доукомплектувати медичним обладнанням, інструментарієм та витратними матеріалами, особливо тестами для обстеження на гепатит та ВІЛ/СНІД, кабінети лікарів, які здійснюють обстеження призовників та військовозобов'язаних.

Всі новини →