Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков доручив керівникам районів тримати на особистому контролі питання виділення земельних ділянок військовослужбовцям

31/03/2015

За словами першого заступника начальника Головного управління Держземагенства в Миколаївській області Олексія Радика, станом на 31 березня ц.р. 2551 військовослужбовець – учасник АТО звернувся за отриманням земельних ділянок. З них: у Миколаївську міську раду – 1278 звернень, в інші органи місцевого самоврядування – 175, в головне управління Держземагенства в Миколаївській області – 1098.

За результатами розгляду звернень, прийнято 954 рішень про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною кількістю 1544 земельних ділянки на площі 1779 га, з яких:

  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) прийнято 104 рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною кількістю 624 земельних ділянки на площі 68,2 га;
  • для ведення особистого селянського господарства – 850 рішень загальною кількістю 850 земельних ділянки на площі 1711 га;
  • для ведення фермерського господарство – 6 рішень про затвердження проекту землеустрою щодо відведення 6 земельних ділянок на площі 52 га.

А також 2 рішення про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення 2 земельних ділянок для сінокосіння та випасання худоби на площі 22,5 га.

Крім того, прийнято 103 рішення про затвердження проектів землеустрою та надання у власність 140 земельних ділянки на загальну площу 202 га. З них: для ведення особистого селянського господарства прийнято 100 рішень щодо відведення 100 земельних ділянок на площі 198 га; для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд прийнято 3 рішення про виділення 40 ділянок на площі 3,9 га.

Решта 1107 звернення знаходяться на розгляді та підготовці рішень органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Найбільше звернень надходить в Баштанському, Вознесенському, Жовтневому, Миколаївському, Новобузькому, Новоодеському, Очаківському та Первомайському районах, містах Миколаїв та Первомайськ.

«На особливому контролі у вас має бути питання виділення земельних ділянок для військовослужбовців – учасників АТО. Не просто списки людей, а й співпраця з районними підрозділами Держземагенства. Крім цього, потрібно знаходити способи оплати проектів землеустрою. Якщо є можливість знайти меценатів, готових оплатити ці витрати, – знаходите; якщо є можливість виділити кошти з бюджету – виділяйте. Турбота про наших демобілізованих, про наших учасників бойових дій повинна виходити в першу чергу від вас», – звернувся до керівників районів Вадим Меріков.

Всі новини →