Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Вадим Меріков силовикам: Ми зобов'язані не допустити провокацій, які можуть бути з боку різних громадсько-політичних організацій

30/04/2015

Всі служби у святкові дні працюватимуть в постійному режимі. Про це заявив сьогодні голова облдержадміністрації Вадим Меріков під час засідання оперативного штабу. У нараді взяли участь Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров, представники правоохоронних органів та силових структур, а також прокурор області В'ячеслав Кривов'яз.

«Під час свят нам дуже важливо забезпечити спокій в регіоні і безпека наших громадян. Засідання оперативних штабів зараз проходять в усіх районах та містах обласного значення».

Говорячи про численні культурно-масові спортивні, дитячі, патріотичні заходах, Вадим Меріков підкреслив: «Нам необхідно забезпечити правопорядок і безпека, тих людей, які будуть перебувати на вулицях. До тих людей, які вийдуть під політичними прапорами, ми повинні поставитися з повагою і в теж час з особливою пильністю – правопорядок і спокій найголовніше. Безпека громадян під час травневих свят – наша з вами відповідальність. Ми зобов'язані зробити все, щоб не допустити провокацій, які можуть бути з боку різних суспільно-політичних організацій. Саме це найважливіше завдання».

Як повідомив начальник УМВС України в Миколаївській області Віталій Гончаров, в області заплановано понад 30 масових заходів, в яких може взяти участь більше 8 тисяч громадян. До охорони правопорядку залучено велику кількість правоохоронців та представників громадських формувань. Також посилено роботу на блокпостах, всі вони переведені на посилений режим несення служби.

Він зазначив, що особовий склад зорієнтований на те, що можливо будуть групи людей, які працюватимуть на російські ЗМІ, і саме вони намагатимуться влаштовувати диверсії та провокації під час проведення заходів політичних партій. «Тому питання безпеки людей під час демнонстрацій – першочергове. Ми докладемо всіх зусиль, щоб захистити їх від усіляких провокацій. Всі провокатори будуть затримуватися», – сказав Віталій Гончаров.

За словами першого заступника начальника Головного управління ДСНС України в Миколаївській області Миколи Панасенко, рятувальники теж приведені в режим посиленого несення служби. Створено оперативні групи, вся техніка: пожежна, інженерна, рятувальна, готова до реагування, а на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення забезпечено чергування груп піротехнічного і радіаційно-хімічного захисту.

За словами Миколаївського міського голови Юрія Гранатурова, на час проведення святкових заходів, присвячених 8-9 травня, рішенням виконкому в центрі міста буде заборонено торгівлю алкогольними напоями.

Також мер запросив голову облдержадміністрації відвідати культурно-масові заходи, які завтра пройдуть в центрі міста.

Всі новини →