Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

«Нас єднає Шевченкове слово»

11/03/2019

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме таким і є для України ім’я безсмертного Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка, 205-річчя від дня народження якого відзначається у  цьому році. Бібліотеки  району провели  заходи з метою гідного вшанування пам’яті великого Кобзаря і популяризації його літературної та мистецької спадщини серед користувачів.

 В усіх книгозбірнях були оформлені тематичні полички та книжково-ілюстративні виставки, що висвітлювали життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії, живописі, музиці на теми: «Великий син великого народу», «Велич Тарасового слова», «Голос душі великого народу» та ін.

В рамках шевченківського тижня в книгозбірнях пройшли: літературні години «Душа  митця завжди крилата» (Щербанівська с/б №2 ), «Шевченкові думи переживуть віки» (Щербанівська с/б №1), літературне читання «У поклоні Шевченкове слово» (Троїцька с/б).

Цікавою  була літературно-поетична година «Шевченко наш, він для усіх століть», яка була проведена для учнів 5-6 класів Вознесенської ЗОШ у тісній співпраці бібліотекаря Вознесенської с/б з вчителем української мови та літератури Албул Л.В. В програмі заходу: електрона презентація «Життєва дорога Т. Шевченка». Під час заходу учні читали вірші, звучали пісні на вірші Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Садок вишневий коло хати» у сучасній обробці.

Юні читачі отримали чимало нових вражень від участі у вікторині «Чи знаємо ми твори Т.Г. Шевченка?». Наприкінці заходу діти переглянули уривок з документального фільму «Заповіт Т. Г. Шевченка» на фоні якого звучав вірш Т.Г. Шевченка «Заповіт» у виконанні Швець Христини.

Проведені в бібліотеках заходи з популяризації творів  Т.Г. Шевченка стануть ще однією сходинкою увічнення пам’яті геніального українця. Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря».

 

            Прес-центр Центральної

            районної бібліотеки

Всі новини →