Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Оголошення про збір пропозицій для придбання житла для дітей – сиріт, дітей позбавлених батьківського та осіб з їх числа

24/07/2019

Постановою Кабінету Міністрів України від 26.06.2019 року № 616 внесені зміни до Постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року № 877 та затверджений Порядок умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей- сиріт, осіб з їх числа.

Відповідно до цього порядку Вознесенська районна державна адміністрація має можливість вирішити питання придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, що перебувають в сільських радах Вознесенського району на квартирному обліку.

Враховуючи вищезазначене, приймаємо пропозиції від власників нерухомого майна, які виявили бажання продати власні житлові об’єкти.

Гранична вартість придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа визначається з урахуванням таких нормативів:

у квартирах, садибних (одноквартирних) будинках із житлового фонду соціального призначення – 31 кв.м. загальної площі на одну особу, з яких 13,65 кв. метра жилої площі на кожну дитину – сироту, особу з їх числа, але не менше рівня середньої забезпеченості громадян жилою площею в даному населеному пункті.

Для підготовки і подання документів на комісію Миколаївської облдержадміністрації щодо розподілу обсягів Субвенції для придбання соціального житла для дітей-сиріт та осіб з їх числа необхідно подати такі документи:

  • фотографії житлового об'єкта;
  • рецензований звіт про оцінку майна (акт оцінки майна), складений відповідно до Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні»;
  • правовстановлюючі документи на житлове приміщення;
  • технічну документацію на житлове приміщення, прийняте в експлуатацію в установленому законодавством порядку;
  • документи, які підтверджують відсутність заборон, арештів, іпотек, відповідно доЗакону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;
  • довідку про реєстрацію місця проживання осіб у житловому приміщенні,  який купується
  • інформація про віддаленість житлового об'єкта від об'єктів інфраструктури соціального спрямування, у тому числі освітніх і медичних закладів.

Власники квартир, які бажають продати нерухоме майно, просимо звертатися до служби у справах дітей Вознесенської райдержадміністрації за адресою: Миколаївська область, м. Вознесенськ, вул. Центральна, 5 А.

Пропозиції приймаються до 5 серпня 2019 року. Контактний телефон для довідок: (05134) 3-20-21.

Всі новини →