Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Попередження випадків вчинення домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми під час карантину

14/04/2020

На час проведення карантинних заходів з протидії поширенню коронавірусу багатьом людям надано можливість віддаленого режиму роботи ( тобто вдома), щоб уникати скупчення людей.

Багато хто вважає дім - найбезпечнішим місцем, для жертв домашнього насильства це далеко від реальності. Коли робоче життя переноситься в домівки, обмежувальні заходи, пов’язані з карантином, можуть неоднозначно впливати на становище жінок та сімей з дітьми. Ідеться про можливе зростання домашнього насильства, жорстокого поводження з дітьми, а також обмеження в користуванні соціальними послугами.

Отож нагадуємо, що за умисне й систематичне фізичне, психологічне або економічне насильство передбачене покарання у вигляді громадських робіт, піврічного арешту, 5-річного обмеження або 2-річного позбавлення волі. А суд може застосувати до особи, яка вчинила домашнє насильство, один або декілька обмежувальних заходів: від заборони перебувати в місці спільного проживання до заборони спілкуватися навіть через третіх осіб.

Тому закликаємо всіх бути терпимими один до одного, уважними до себе та близьких, а також тих, кому може знадобитися ваша допомога.

Кожен, хто потребує підтримки чи консультації з приводу домашнього насильства, гендерної дискримінації або торгівлі людьми чи володіє інформацію про сім'ї, які на даний час потребують невідкладної допомоги, має можливість звернутися за вказаними телефонами:

- «102» Вознесенський відділ поліції Головного управління Національної поліції України в Миколаївській області;

- Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного);
- Управління соціального захисту населення Вознесенської Райдержадміністрації (05134) 3-21-68, 0681027424;

- Вознесенський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (психологічна допомога, консультування, підтримка отримувачів послуг у телефонному режимі) (05134) 3-23-45, 0668844177;

- Служба у справах дітей Вознесенської райдержадміністрації (05134) 3-20-21.

Всі новини →