Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Результати діяльності спостережної комісії при Вознесенській райдержадміністрації за І півріччя 2020 року

06/07/2020

З метою організації громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, надання їм допомоги у соціальній адаптації, організації виховної роботи з умовно-достроково звільненими з місць позбавлення волі та громадського контролю за їх поведінкою протягом не відбутої частини покарання, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.202004 № 429 «Положення про спостережні комісії» (зі змінами) у Вознесенському районі при Вознесенській райдержадміністрації розпорядженням від 13.10.2017 № 316-р утворена спостережна комісія.

Протягом І півріччя 2020 року  проведено 4 засідання комісії. Рішення спостережної комісії оформлюються постановами.

Відповідно до Закону України «Про соціальну адаптацію осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» у взаємодії з Вознесенським відділом поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області, Вознесенським міськрайонним відділом з питань пробації, соціальними установами та службами району, закладами охорони здоров’я, із залученням громадських та релігійних організацій здійснювалися заходи щодо соціального захисту громадян, звільнених з місць відбування покарань, здійснення соціальної адаптації та супроводу осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання, або засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, профілактичної роботи серед дітей та підлітків, що скоїли злочини та перебувають під адміністративним наглядом.

На обліку спостережної комісії при Вознесенській райдержадміністрації протягом І півріччя 2020 року перебуває одна особа звільнена з місць позбавлення волі. та одна особа умовно-достроково звільнена від відбування покарань.

Депутатами сільських рад, об’єднаних територіальних громад, фахівцями із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування ( надання соціальних послуг) Вознесенського району, членами спостережної комісії  проводились обстеження житлово-побутових умов проживання осіб, які засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі, складено відповідні акти обстежень, надана інформаційно-роз’яснювальна робота щодо їх прав та гарантій, проведені  профілактичні бесіди. Посилено роботу, щодо організації громадського контролю за поведінкою осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання та проведення виховних заходів за місцем їх проживання і роботи протягом не відбутої частини покарання. На обліку спостережної комісії при Вознесенській райдержадміністрації протягом І півріччя 2020 року перебуває одна особа умовно-достроково звільнена від відбування покарань, їй надавалися послуги соціального спрямування та інформаційні послуги. Проводилися консультації з проблем працевлаштування, оформлення соціальної допомоги, безконфліктного спілкування.

Так протягом І півріччя 2020 року фахівцями Вознесенського районного центру для сім’ї, дітей та молоді  надано 26 послуг  молодим особам в віці від 14 до 35 років, що мають проблеми з законом з них: одна особа неповнолітня, та четверо повнолітніх осіб, що засуджені до покарань не пов’язаних з позбавленням волі. Всім цим особам надавалися послуги за соціальною карткою роботи з особою, всім членам родини надавалися психологічні, педагогічні, юридичні та інформаційні послуги.

Ведеться робота, щодо контролю за станом виховної і профілактичної роботи в навчальних закладах району. Особлива увага приділяється організації заходів, щодо попередження негативних явищ серед учнівської молоді – злочинності, алкоголізму, наркоманії, токсикоманії.

Особам, звільненим з місць позбавлення волі, та особам, які умовно-достроково звільнилися з місць позбавлення волі надаються послуги закладами охорони здоров'я району при потребі надається первинна медична допомога, здійснюється диспансеризація, проводиться амбулаторне лікування, а за необхідністю - лікування у денних стаціонарах при амбулаторіях або у стаціонарних відділеннях КУ «Вознесенська ЦРЛ».

Питання  соціальної адаптації  осіб, звільнених з місць позбавлення волі за дотриманням законних прав та інтересів засуджених знаходиться на постійному контролі спостережної комісії при Вознесенській райдержадміністрації.

Протягом звітного періоду жодних повідомлень про осіб вищезазначеної категорії, які ухиляються від громадського контролю та порушують громадський порядок не надходило.

Враховуючи вищезазначене, роботу спостережної комісії у І півріччі 2020 року вважати задовільною.

 Голова спостережної комісії О.О.Торопін

Всі новини →