Homepage | News | Вознесенщина |
08/07/2022
Свіжі овочі та фрукти, вони досить давно з’явилися на прилавках ринку та супермаркетах. Більшість людей просто купують їх, не задумуючись над тим, скільки довелося вкласти праці, щоб виростити їх.
Знають, якою ціною дістається, господарі, які працюють не покладаючи рук.
Як цьогорічна погода вплинула на урожаї? Як вдається реалізовувати продукцію в умовах воєнного часу? Аби отримати відповіді на ці запитання начальник районної військової адміністрації Сергій Шурабура та його заступник Іван Білоконь особисто поспілкувалася з місцевим підприємцем.
Аркадій Пак переїхав до України в 2005 році, згодом оселився на Вознесенщині.
Овочівництвом Аркадій займається 17 років, відколи переїхав до району: "Ми вирощуємо суто капусту, перець картоплю, огірки, цибулю».
В обробітку у господаря 17 га землі, їх він накрив теплицями аби більшу частинну року вирощувати там овочі. Теплиці Аркадій побудував власноруч.
Отриманий урожай овочів продає місцевим жителям. Також намагається задовольнити попит жителів з Черкаської та Кіровоградської області.
Проте цього року з графіка вибилися взагалі. Це через холодну весну, дні були теплі, а вночі заморозки.
За словами чоловіка, через нестабільні погодні умови деякі теплиці обігрівають і зараз. У теплицях працює він із своєю сім’єю та близько шести найманих працівників. Сезон у чоловіка триває з весни до осені. Тут постійно функціонує крапельний полив.
Деякі культури потребують постійного догляду, тому іноді на полі потрібно працювати зранку до вечора, розповідає чоловік.