Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

На тимчасово окупованих територіях росіяни використовують цивільних як «живий щит»

14/09/2022

   Зважаючи на теперішню ситуацію на полі бою, окупанти намагаються закріпитися на тимчасово окупованих територіях як мілітарними, так і немілітарними способами: шляхом створення окупаційних адміністрацій, проведенням паспортизації, референдумів.

Також росіяни практикують створення «живого щита», організовуючи офлайн навчання в школах, створюючи величезні черги з автомобілів на блокпостах, розміщуючи військову техніку й особовий склад біля житлових будинків.

Тобто, вони використовують цивільне населення на ТОТ як «живий щит» для прикриття своєї військової техніки та особового складу. Тому, російські солдати гірше терористів, які захоплюють заручників.

«Живий щит» – це штатний елемент тактики російської армії: так було в Чечні, в Грузії, в Сирії. Так відбувається зараз і в Україні. Але тут вражають масштаби. Слід зазначити, що це не просто рішення командирів підрозділів. Це державна політика, це політика воєнно-політичного керівництва рф. Масштаб, повне усвідомлення та спланованість дій у використанні цивільного населення в якості «живого щита» роблять воєнними злочинцями не тільки командирів на місцях, а й всю вертикаль військового керівництва рф.

Найкращий варіант захистити себе та рідних – виїхати на територію вільної України. Це непросто, але треба знаходити шляхи та можливості, адже залишатися ризиковано. Бо росіяни, рано чи пізно, так чи інакше, використають мешканців як «живий щит».

Закликаємо людей на тимчасово окупованих територіях не дозволяти дітям навчатися офлайн, це небезпечно. Навчальні заклади в офлайн-режимі – це яскравий приклад «живого щита».

Всі новини →