Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії

26/11/2022

Щорічно в четверту суботу листопада вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022-му пам’ятна дата припадає на 26 листопада. У цей скорботний день ми згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою.

Сумні спогади про голодні лихоліття тих років щемливо торкаються сердець кожного з нас. Тому тепер наш обов’язок не дати згаснути пам’яті про Голодомор та передати ці спогади наступним поколінням українців. Адже історична пам’ять та правда єднає нас, гуртує, робить сильнішими та мудрішими аби ніколи не допустити подібного на українській землі.

Просимо всіх жителів району приєднатися до акції: 26 листопада о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті за жертвами українського народу. Це знак нашої скорботи.

Голодомор – сумна і страшна сторінка української історії. Вшануймо пам’ять мільйонів синів і доньок України, мільйонів невинних людей - наших земляків, без жалю винищених Голодомором! Вічна пам'ять!

 

Всі новини →