Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

17 експертів-медиків готові відповісти на ваші запитання про щеплення та вакцини на національному порталі з імунізації

13/11/2023

Національний портал з імунізації створений для потреб медиків, студентів, фармацевтів, педагогів та громадськості. І передусім батьків, які планують вакцинацію своїх дітей і прагнуть дізнатися більше про ефективність вакцин, епідеміологічну ситуацію, графік щеплень тощо.

 

На порталі зібрана найповніша інформація з теми імунізації та більше 250 відповідей на запитання про щеплення і вакцини. А також статті, новини і всі нормативні документи, що стосуються імунізації в Україні. Розділи порталу оновлюються щоденно, тож кожен може знайти щось корисне:

 

- медики – найбільш повний календар вакцинації, інформаційні матеріали для друку, останні дані щодо захворюваності та наявності в країні вакцин, календар освітніх подій,

- педагоги та студенти медичних вишів – пам’ятки про всі вакцинокеровані інфекції, а також наукові статті та результати досліджень у галузі імунопрофілактики,

- батьки – доступну та зрозумілу інформацію про щеплення, допомогу в плануванні вакцинації, відповіді експертів на складні запитання.

 

Також медики та науковці можуть долучитися до команди експертів порталу: публікувати тут свої статті, блоги, відповідати на запитання читачів тощо. Для сімейних лікарів та медичних сестер, які працюють у кабінетах щеплень, користування порталом – це можливість покращити свою комунікацію з пацієнтами. Керівники медичних закладів можуть пропонувати редакції свої новини та події, наприклад, успішні кейси з вакцинації. А педагоги та вихователі знайдуть на порталі сценарії уроків, шкільних та позакласних заходів на тему щеплень.

 

Переходьте на Національний портал з імунізації за посиланням: vaccine.org.ua

 

Довідка

 

Національний портал з імунізації створений в рамках проєкту USAID "Розбудова стійкої системи громадського здоров’я", що виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я – ЄІПГЗ та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерації охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/HFP), а також громадської спілки "Коаліція за Вакцинацію" на підтримку Міністерства охорони здоров'я України та Центру громадського здоров’я України.

 

Джерело: Національний портал з імунізації

Всі новини →