Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Ветерани є потужною силою для розвитку української економіки

01/03/2024

У середу, 28 лютого, відбувся ключовий Форум ветеранського бізнесу «Підтримка ветеранського підприємництва: від національної до регіональної перспективи».

 

Захід організував Український ветеранський фонд Мінветеранів спільно з ветеранськими бізнес-спільнотами та громадськістю з метою поліпшення законодавчої бази та створення стимулів розвитку ветеранського підприємництва.

 

Участь у форумі взяли більше сотні представників ветеранського бізнесу з різних регіонів, зокрема асоціації, агрохолдинги, а також бізнеси, що працюють на експорт та оборонну промисловість.

 

«Ветеранська спільнота та ветеранські організації мають чудову експертизу, величезний досвід і чудово знають, що роблять. Вже існуючі ветеранські ініціативи Уряд може масштабувати. Ми чуємо вас як ветеранську спільноту, ми бачимо соціологічні заміри, ми розуміємо, що кажуть ветерани», — наголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

 

Зі своєї сторони виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун зазначив, що цьогоріч у бюджеті Українського ветеранського фонду закладено 200 мільйонів гривень на розвиток ветеранського підприємництва. Також розроблено 5 програм, за якими ветеранам надаватимуть від пів мільйона до 1,5 млн грн на розвиток.

 

«Ветеранський бізнес є дуже потужним інструментом підтримки економіки, адже навіть за час повномасштабного вторгнення, поки всі намагалися оптимізувати процеси – вони розвивалися, а деякі з них релоковані вже по три рази. Ці люди навчені виживати у складних умовах. Що, своєю чергою, матиме стратегічне значення для майбутнього ветеранів та економіки України», — додав Олександр Порхун.


 
За два роки Український ветеранський фонд підтримав 573 бізнеси ветеранів. Понад 293 мільйони гривень отримали переможці конкурсних програм ВАРТО від фонду та більш як 6 мільйонів — відшкодування витрат на ведення власної справи до 20 тисяч гривень.

 

Всі новини →