Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

В Братській публічній бібліотеці відбулася презентація книги «На щиті, 35 нота війни»

10/05/2024

Сьогодні в Братській публічній бібліотеці відбулася презентація книги «На щиті, 35 нота війни», яка від першої і до останньої сторінки присвячена нашим янголам синам, сильним, мужнім та нескореним.

Ми не знаємо точної цифри полеглих захисників, які вже полягли за українську незалежність. Але в Братській громаді в грудні 2023 року зафіксовано 35, а на сьогодні 40 тих хто приїхав вантажем 200 на щиті пам’яті. Про те якою не була б ця цифра, за кожною з них стоїть величезний біль.

Історія нашого народу – це війни і повстання, це сльози і перемоги, це ненависть і любов, вірність і зрада. Це гарячі серця наших захисників та захисниць, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи від терористів свободу, незалежність та територіальну цілісність України. І, на жаль, в будь-якій війні є полеглі за всі ці цінності.

В книзі представлені зворушливі розповіді про 35 захисників української землі, життя яких обірвалось через війну. До написання матеріалів долучились, педагоги, культпрацівники, пересічні громадяни. Є у збірці офіційна інформація, публікації ЗМІ, спогади рідних, однокласників, вчителів, знайомих, вірші, присвячені Героям, світлини.

Тут немає пафосу, лише невимовний біль, гордість щирі співчуття. Немає байдужості. Але є гострі емоції – справжні, неприховані.

Понад 10 років тому ми не знали багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер майже кожну родину так чи інакше опалило полум’я військових дій.

Небо забирає найкращих. Сьогодні ми згадали Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять про всіх полеглих згуртує нас живих, дасть нам мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

На долю нинішнього покоління українців випало складне і відповідальне випробування – захистити Батьківщину від окупанта, зберегти її цілісність. Саме від нас залежить майбутнє нашої держави, за яку віддали свої життя сини нашої землі.

На захід було запрошено родини наших полеглих захисників, селищного голову Нелю Собко, заступника начальника Вознесенської районної військової адміністрації Івана Білоконя, голову Вознесенської районної ради Спартака Гукасяна. Голова селищної ради Собко Неля Олександрівна вручила родинам полеглих захисників по екземпляру книги. Ми вдячні родинам за те що вони, знайшли змогу та час сьогодні бути з нами.

Пам’ятаймо про кожного нашого захисника, зробімо усе, від нас залежне, аби ці непоправні втрати не були марними. Світлі образи їх навічно збереже пам’ять у наших серцях…

Перемога буде за нами!

Слава Україні!

За інформацією Братської центральної бібліотеки

 

Всі новини →