Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

З початку повномасштабного вторгнення щороку близько 4 тисяч дітей залишаються без батьківського піклування.

04/06/2024

Омбудсман України Дмитро Лубінець наголосив, що держава працює над тим, щоб кожна дитина опинилася у родині та отримувала тепло й турботу близьких. Для цього Уряд запровадив новий вид соціальної допомоги для родин, які тимчасово беруть до себе дитину, що залишилася без батьківського піклування.

Раніше виплати нараховувалися лише після набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Через це виникав ризик, що дитина може опинитися в інтернаті. Адже її утримання потребує значних фінансових витрат від тих, хто хоче про неї піклуватися.

Відтепер держава виплачуватиме допомогу й на дитину, яка ще не отримала статусу. Для цього потрібно подати відповідну заяву до органів соціального захисту населення із зазначенням банківських реквізитів. До заяви варто додати:

-         копію свідоцтва про народження дитини (за наявності, у разі, коли відомості про народження відсутні в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян);

-         копію наказу служби у справах дітей про тимчасове влаштування дитини;

-         медичний висновок про дитину з інвалідністю, виданий в установленому МОЗ порядку (у разі тимчасового влаштування дитини з інвалідністю).

Вашу заяву мають розглянути впродовж 10 календарних днів. У разі її схвалення ви отримаєте виплати у розмірі:

-         для дітей до 6 років – 6 407,5 грн, для дітей від 6 до 18 років – 7 990 грн

-         для дітей з інвалідністю до 6 років – 8 970,5 грн, для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 11 186 грн.

Всі новини →