Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Роль рутини в складні часи: Наталія Кривда про стійкість на заході «Осмислення. Цінності та історії стійкості»

07/06/2024

У сучасному світі, де випробування й невизначеність стали постійними супутниками, звичні речі та рутина можуть стати важливим засобом підтримки ментального здоров'я. Про це нагадали учасники заходу «Осмислення. Цінності та історії стійкості», який відбувся нещодавно.

 

Однією з спікерок заходу була Наталія Кривда, докторка філософських наук, професорка, культурологиня, публічна інтелектуалка. Вона поділилася своїми думками щодо важливості рутини та звичних дій у підтриманні стійкості.

 

«Рутина, робота — те, що прив’язує тебе до нормальності. Те, що повертає до відчуття самого себе. (…) Щоденні дії, які ти робиш: і твоя робота, і твоя зв’язаність, твоє спілкування з іншими людьми, підтримання нормальності фізичного, ментального, духовного, інтелектуального спілкування — це видається мені важливим. Це про стійкість. Принаймні це про те, як я тримаюсь», — зазначила Наталія Кривда.

 

Важливо розуміти, що немає універсальної інструкції стійкості, яка могла б автоматично запрацювати для кожного. Кожна людина має віднайти власний шлях до підтримання свого ментального здоров'я та стійкості. В цьому процесі може допомогти перегляд відео з заходу, де учасники ділилися своїми цінностями та історіями.

 

Публікація розроблена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

 

#тияк

Всі новини →