Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Розширення прав і можливостей громад Миколаївщини: Віталій Кім зустрівся з Послом Великої Британії та заступником голови місії Посольства Естонії

12/07/2024

У четвер, 11 липня, до Миколаєва з робочим візитом прибула делегація Політичного комітету фонду «Партнерство за сильну Україну» у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні Мартіна Гарріса, заступника голови місії Посольства Естонії в Україні Вагура Соосаара, а також очільниці Фонду Анни Оніщенко.

У рамках візиту відбулася зустріч з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом, народним депутатом України Олександром Пасічним, очільником Миколаївської обласної ради Антоном Табунщиком та Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем.

На початку зустрічі Віталій Кім подякував іноземним партнерам за особистий візит, наголосивши на важливості ознайомлення з проблематикою прифронтових регіонів наживо.

Зі своєї сторони Мартін Гарріс висловив захоплення щодо мужності та незламності українського народу, який наразі захищає свої цінності і бореться за вільне майбутнє України, та від якого залежить безпекова ситуація всієї Європи.

«Ми не тільки впевнені в тому, що в найближчій перспективі Україна стане повноцінним членом НАТО, а й в тому, що це зробить союз Альянсу більш міцнішим. Підтримка, якою ми забезпечуємо Україну, повинна бути якнайбільш ефективною. Тому сьогодні ми представляємо важливу програму – фонд «Партнерство за сильну Україну», яка обʼєднала потужності восьми країн задля того, аби досягти цієї мети. І нам дуже важливо дізнатися про бачення місцевої влади щодо подальшої співпраці, щоб бути максимально корисними», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні.

Після цього Віталій Кім розповів про гуманітарну ситуацію в регіоні та наголосив на тому, що повномасштабне вторгнення суттєво вплинуло на економіку та демографічну ситуацію в області.

«Особливо важливим напрямком для напрацювань на сьогодні є підготовка до осінньо-зимового періоду та пошук альтернативних джерел генерації енергії. Адже через значні ворожі атаки, завдані по енергетичній інфраструктурі країни, зʼявилася потреба в обмежені споживання електропостачання та захисту енергетики від можливих повторних атак», сказав він.

Тож, на основі викликів, які сьогодні постали перед Миколаївщиною, учасники зустрічі обговорили стратегії розширення прав та можливостей громад в регіоні за рахунок спільних проєктів як економічного, так і соціального напрямку. Крім того, обговорили питання, щодо покращення роботи з повернення військовополонених додому.

«Натепер, за підтримки нашого фонду на Миколаївщині вже створено Регіональне Представництво Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Крім того, задля відновлення регіону, надано матеріальну допомогу на суму близько 78 500 млн грн. Та на цьому ми не зупиняємося і плануємо розширювати напрямки співпраці, залучившись вашою підтримкою», – підкреслив заступник голови місії Посольства Естонії в Україні Вагур Соосаар.

Віталій Кім подякував присутнім за приділену увагу та підтримку, зазначивши, що така плідна співпраця не лише підвищить благоустрій регіону, але й надасть змогу перейняти досвід іноземних партнерів задля пришвидшення темпів набуття України членства в НАТО та ЄС.

 

Всі новини →