Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Атрибути держави, які сучасна Україна успадкувала від різних державних утворень українців із попередніх періодів історії

16/07/2024

Держава і державність нероздільні як дерево і коріння. Історія ж дає суспільству усвідомлення зв’язку поколінь та конструювання спільного шляху.

 

Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Саме Русь заклала фундамент державницьких традицій українців. Звідси родом герб, грошова одиниця, а, головне, Київ як політичний і культурний центр України.

 

Тризуб є нашим давнім символом. Сьогодні наше суспільство об’єднує той же знак, що об’єднував і Русь. Ми є спадкоємцями Русі, Тризуба Володимира Великого.

 

Князь Володимир Великий – уособлення розбудови Русі. Прийняття у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Русь підтримувала політичні, економічні та культурні зв’язки з більшістю європейських держав того часу.

 

Традиції Русі у розбудові зорієнтованого на Європу культурно-релігійного простору продовжили, зокрема, Галицько-Волинське князівство, козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна.

 

Пропонуємо вашій увазі інфографіку від Українського інституту національної пам'яті, яка показує, що сучасна Україна успадкувала від кожного з цих державних утворень: https://www.facebook.com/mykoda/posts/pfbid02dt3xfxxWeS6kTrJPMn2rxz68MEkexvQRy7m8VqxHY4TwWspkbvaxaVeQXsW46w65l

 

Всі новини →