Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

Ірина Верещук з робочою поїздкою відвідала Миколаївщину

24/07/2024

У вівторок, 23 липня, відбулося розширене засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Миколаївській обласній військовій адміністрації за участі Віце - прем'єр - міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, яка перебувала в області з робочим візитом.

 

До засідання долучилися начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, його заступник Олександр Трайтлі, представники міжнародних та громадських організацій, керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, голови райвійськадміністрацій, представники поліції та ГУ ДСНС України у Миколаївській області, крім того, онлайн долучилися голови тергромад.

 

На нараді обговорили ряд важливих питань для Миколаївської області. Зокрема, стале проходження опалювального періоду 2024-2025 років. Розглядалося питання забезпечення соціально незахищених категорій населення паливною деревиною у співпраці з міжнародними партнерами.

 

Також було обговорено готовність області до забезпечення життєдіяльності населення у разі настання надзвичайної ситуації воєнного характеру, а також реалізацію заходів гуманітарного реагування на виклики воєнного стану.

 

Додатково порушували питання надання субсидії для населення від УВКБ ООН та формування мережі центрів ветеранів.

 

«Миколаївська область завжди відзначається своєю професійністю, результативністю, здатністю до співпраці. Уряд зробить все від нього залежне, щоб допомогти Миколаївщині підготуватися до зими. Але також розраховуємо на допомогу наших міжнародних партнерів. Об’єднавши зусилля, ми обов’язково допоможемо людям», - зазначила Ірина Верещук.

 

Своєю чергою, Віталій Кім також висловив подяку за підтримку з боку уряду та партнерів.

 

«Є ряд питань, які залежать від прийняття рішення Кабміном, і Ірина Андріївна взяла це на контроль. Як показує тогорічна практика, це виконується. Ми розраховуємо на підтримку і, виходячи з цього, будуємо плани вже з вересня. Всі розглянуті питання є не загальними, а спеціалізованими, і матимуть практичний результат для Миколаївської області», - підкреслив очільник області.

 

Крім того, Ірина Верещук ознайомилася із реалізацією комплексної програми соціального захисту населення «Турбота». Зокрема, побачила як відбувається соціальна адаптація ветеранів війни та членів їхніх сімей в одній із рекреаційних зон Миколаївщини.

 

Під час адаптації їм надається соціально-психологічна допомога фахівцями мобільної служби екстреної соціально-психологічної підтримки населення Миколаївського обласного центру соціальних служб.

 

Зазначимо, що оздоровча кампанія розпочалась у червні 2024 року. Наразі послуги з оздоровлення та відпочинку отримали 433 людини.

 

Також під час робочого візиту, Ірина Верещук поспілкувалась з журналістами та підбила підсумки поїздки до Миколаївщини.

 

Всі новини →