Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

З 01 квітня 2021 року змінено порядок виплати допомоги на поховання та недоотриманої пенсії

06/04/2021

Відповідно до Порядку виплат пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 року № 1596 (із змінами, які набирають чинності з 01 квітня 2021 року) визначено механізм виплати, зокрема, допомоги на поховання і сум пенсій, грошової допомоги, недоотриманих у зв’язку із смертю одержувача, шляхом зарахування на поточні рахунки осіб, які мають право на отримання таких виплат, в уповноважених банках.

  Уповноваженими банками є банки, визначені відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 р. № 1231(із змінами).

  Таким чином, починаючи з 01 квітня 2021 року, вищевказані виплати будуть здійснюватися виключно через банківські установи. Тому, при звернені для отримання допомоги на поховання або недоотриманої пенсії до документів, що ідентифікують особу, та документів про смерть в обов’язковому порядку необхідно надавати реквізити банківського рахунку в форматі IBAN відкритого на особу, що звернулася за отриманням послуги.

  Перелік банків, які уповноважені на здійснення відповідних операцій можна переглянути на інформаційній сторінці Пенсійного фонду України в розділі «Бюджет/Перелік банків, уповноважених на виплату пенсій» за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/

 Начальник Головного управління

Олена СИЧУГОВА

Всі новини →