Voznesensk » News
Homepage News Вознесенщина

News

18 років на землі: Державне підприємство «Дослідне господарство «Зорі над Бугом»

13/04/2021

 В рамках продовження знайомства з підприємствами, голова райдержадміністрації Сергій Шурабура та голова районної ради Спартак Гукасян в ході робочої поїздки відвідали державне підприємство «Дослідне господарство «Зорі над Бугом» та поспілкувався з його керівником з багаторічним досвідом Юрієм Єлінєвським.

Із почуттям дбайливого господаря він розповів про свою роботу. Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що ця людина на своєму місці, бо про кожен об’єкт господарювання він розповідав, як про живий організм.

З 2003 року Юрій Юрійович очолював Дослідну станцію по кормовиробництву, з 2007 року - «Дослідне господарство «Зорі над Бугом». Воно залишається одним із кращих в районі, не раз ставши володарем Кубка імені Героя соціалістичної праці М. М. Рябошапки. Роботу підприємства забезпечують понад сотні працівників. Підприємство приваблює людей офіційним працевлаштуванням, достойною заробітною платою. Висока організація праці, наявність сучасної техніки і, звісно, злагодженість є секретом успіху даного підприємства.

В ході зустрічі йшла мова щодо очікуваного урожаю на 2021 рік, адже минулий рік видався для аграріїв досить непередбачуваним та складним. Поспілкувалися про подальший розвиток тваринництва, цін на сільськогосподарську продукцію, допомоги господарства на потреби села. Поряд з вирощуванням зернових культур господарство займається розведенням поголів’я свиней.

Керівник господарства опікується проблемами свого колективу та допомагає у їх вирішені. Юрій Юрійович є депутатом Миколаївської обласної ради, тому під час розмови керівники району не оминули увагою й тему бюджету.

У Юрія Єлінєвського є досвід волонтерської діяльності у Вознесенському районі. Господарство відгукується на потреби для мобілізованих. Адже найчастіше мобілізованих залишають без належної уваги.

Керівник не обходить своєю увагою і спорт, з метою забезпечення належного рівня фізичного розвитку підтримує місцеву футбольну команду «Зорі на Бугом».

В планах і в подальшому розвивати потужності підприємства, допомагати мешканцях села в соціальних питаннях. Підприємство несе на собі величезну відповідальність і за людей, адже у селі їм потрібна робота. Серед працівників сільгосппідприємства чимало таких, які все життя працюють в полі.

«Намагаємося йти в ногу з часом, розвиватися, робити все можливе, аби господарство продуктивно працювало на користь людям і селу» - розповів директор Юрій Єлінєвський.

Літні люди й незахищені верстви населення потребують постійного соціального захисту та підтримки. За ініціативи адміністрації підприємства сформовано для пенсіонерів, незахищених категорій продуктові набори. Це вже не перша акція від господарства. Через карантин, який діє, вирішили розвести продуктові кошики потребуючим. Зараз важливо підставити плече допомоги. Такі добрі справи об’єднують людей.

«Добре, що у нас в районі є таке підприємство. Це щоденна сумлінна і важка праця кожного працівника. Бажаю і надалі постійно розвиватись, а продукції збільшувати кордони реалізації. Можете завжди розраховувати на нашу підтримку та допомогу в нагальних питаннях. Що може зрівнятися з красою рідного краю, тільки краса і міць нашої землі, її щедрі врожаї і роботящі люди, працею яких славиться Вознесенщина та примножується добробут її жителів», - наголосив на завершення зустрічі Сергій Шурабура. 

 

Всі новини →