Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Дія Цифрова освіта – шлях до підвищення рівня цифрової грамотності

24/11/2021

Міністерство цифрової інформації України прагне, щоб кожен українець комфортно проживав у країні. Був конкурентоспроможним на ринку праці. Вдосконалював себе щодня. Вирішував особисті потреби. Для цього створено вільний доступ кожному громадянину до навчання цифрової грамотності. Ви зможете ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку.

При розробці курсів фахівці Мінцифри спирались на загальноєвропейські стандарти викладання та оцінки цифрової компетентності. Зокрема, курс із базової цифрової грамотності спирається на Рамку цифрової компетентності для громадян DigComp. В основі курсу із цифрової грамотності для вчителів - Європейська рамка цифрових компетенцій для освітян DigComp Edu.

Освітні серіали з цифрової грамотності розроблені студією онлайн-освіти EdEra за підтримки компаній: Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.

Технічну підтримку знімального процесу забезпечили Huawei Ukraine і компанія MOYO. Комунікаційну допомогу надав Quadrate 28. Онлайн-платформа розроблена Vintage Web Production. Партнери проєкту: Українська бібліотечна асоціація, Всеукраїнська спілка активного довголіття «ІТ-бабусі», U-LEAD з Європою.

Перше в історії України соціологічне дослідження цифрових навичок громадян проведено MLS Group.

Проєкт втілено за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.

Долучайтесь до проєкту! Підвищуйте свій рівень цифрової грамотності!

https://osvita.diia.gov.ua/

 

 

Всі новини →