Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Юрій Гранатуров: В області готують медичну систему до нової хвилі COVID-19 після новорічних свят

26/11/2021

Після новорічних свят прогнозують нову хвилю COVID-19 і натепер у Миколаївській області до цього готують медичну систему. 

 

Про це під час онлайн-брифінгу у п’ятницю, 26 листопада, повідомив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Юрій Гранатуров.

 

«Наразі Миколаївська ОДА, Миколаївська обласна рада робить все для того, щоб зробити більш потужними лікарні області, які надають допомогу хворим на COVID-19. Наприклад, міські лікарні № 1, 3, 5 з переданої державної субвенції 7,5 млн грн разом зі співфінансуванням будуть встановлювати додаткове кисневе обладнання», - зазначив він.

 

Юрій Гранатуров підсумував, що вже у новому році майже 98 % ковідних лікарень області будуть обладнані додатковими резервами подачі рідкого кисню.

 

«Але всі ці заходи не допоможуть, якщо кожен громадянин не буде дотримуватися всіх карантинних обмежень. Ніхто не хоче здійснювати перепони для роботи бізнесу чи незручності для людей. Проте, вчергове хочу наголосити, що наразі вакцинація – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від COVID-19. І пам’ятайте, що ця хвороба не обирає, від неї ніхто не застрахований», - зауважив він.

 

Зі свого боку, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Максим Безносенко розповів, що загальна кількість захворілих на коронавірусну хворобу вакцинованих хоча б 1 дозою склала лише 5,2 %, показник по Україні – 7,2 %.

 

Також Максим Безносенко нагадав, що є можливість вакцинуватися для тих, хто купив підроблені документи про щеплення від COVID-19.

 

За його словами, механізм роботи ковідної амністії передбачає, що покупець підробленого сертифіката має зізнатися сімейному лікарю, де конкретно він його придбав і тоді можна буде щепитися. 

Всі новини →