Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Володимир Клочко: Наразі бустерну дозу вакцини від COVID-19 можуть зробити всі охочі

13/01/2022

На сьогодні в Україні дозволено бустерну дозу вакцини від COVID-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.  

 

Про це у середу, 12 січня, під час брифінгу повідомив Володимир Клочко - головний державний санітарний лікар Миколаївської області, заступник генерального директора із впровадження системи управління якістю, в. о. генерального директора ДУ Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

 

«Для бустерної дози перевагу надають м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer. Тим, хто щепився вакциною CoronaVac, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншим препаратом згідно з дозволеними в Україні схемами», - зазначив він.

 

Володимир Клочко зауважив, що після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення.

 

Головний державний санітарний лікар області наголосив, що введення бустерної дози дозволяє поновити ефективність вакцин проти симптоматичного захворювання на COVID-19, госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби.

 

Володимир Клочко поінформував, що 31 січня 2022 року набуває чинності наказ МОЗ  № 2664 від 30.11.2021, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації від COVID-19.

 

Згідно з наказом, обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:


-  органів місцевого самоврядування; 

 

-  закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;

 

-  комунальних підприємств, установ та організацій.

 

«Працівники вищезазначених установ, які не отримають принаймні одну дозу вакцини до 31 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати», - розповів він.

 

Також Володимир Клочко нагадав, що наразі в Україні змінено можливі схеми міксування вакцин від COVID-19 різного типу для першої, другої та наступних доз на такі:

 

-  Перші дози інактивованої вакцини (CoronaVac/Sinovac) + наступні дози векторної (AstraZeneca) або мРНК (Pfizer, Moderna); 

 

-  Перші дози векторної вакцини (AstraZeneca) + наступні дози мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna);

 

-  Перші дози мРНК-вакцини (Pfizer, Moderna) + наступні дози векторної вакцини (AstraZeneca).

 

Додамо, що в Миколаївській області всього бустерною дозою щеплено 1416 людей, в т. ч. за минулу добу – 345 осіб.



 

Всі новини →