Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Це ок, якщо вам не ок. Поговоріть про свій ментальний стан із сімейним лікарем

12/01/2024

Триває війна, збільшується навантаження на психіку. Ви можете не одразу помітити, що ментальне здоров’я потребує підтримки. І найближчий та найзручніший варіант отримати допомогу – звернутися до сімейного лікаря.

 

16+ тисяч сімейних лікарів, а це кожен третій в Україні, пройшли навчання ВООЗ mhGAP. Тепер фахівці здатні виявляти в пацієнтів проблеми з ментальним здоров’ям, які також можуть впливати на здоров’я фізичне.

 

Сімейний лікар не замінить психолога, психотерапевта або психіатра, але він допоможе пацієнту й за потреби скерує до вузького фахівця. Про що можна запитати сімейного лікаря –Міністерство цифрової трансформації України розповіло в галереї.

 

Це безоплатна послуга.

 

Консультації із сімейним лікарем входять до Програми медичних гарантій. Якщо у вас досі немає сімейного лікаря і ви не знаєте, до кого звернутися, скористайтеся онлайн-мапою на сайті НСЗУ або ж зателефонуйте за номером 16-77.

 

Тепер сімейні лікарі бережуть не тільки фізичне, а й ментальне здоровʼя. Не соромтеся звернутися по допомогу.

 

Інтеграція послуги з ментального здоров’я в систему первинної медичної допомоги є компонентом пріоритетного проєкту Міністерства охорони здоров’я України в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської. Комунікаційний супровід реалізується за підтримки ВООЗ, Уряду Канади, Міжнародного медичного корпусу.

 

#тияк #mentalhealth #психічнездоровя

 

Всі новини →