Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

На Вознесенщині відбулись навчання з гасіння лісової пожежі

10/04/2024

Вже дуже скоро на дворі пануватиме тривала спекотна погода. На теритої Миколаївської області встановлений 5 клас пожежної небезпеки. Це для лісових масивів, паркових зон та відкритих територій взагалі є небезпечним фактором, адже в умовах тривалої спеки збільшується ризик виникнення пожеж.

Одним із основних етапів підготовки до пожежонебезпечного періоду є практичні навчання з гасіння умовної лісової пожежі лісників спільно з підрозділами ДСНС. Такі навчання підвищують рівень професійної підготовки особового складу та покращують взаємодію підрозділів між собою.
Сьогодні, 10 квітня, на базі філії "Вознесенське лісове господарство" ДСГП «Ліси України» відбулись об‘єктові навчання. Лісівники спільно з вогнеборцями 12 ДПРЧ 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській області відпрацювали спільні дії у випадку виявлення загорання у хвойному насадженні.
 
З метою координації дій організовується штаб з ліквідації пожежі, до складу якого увійшли виконувач функцій і повноважень начальника РВА Антоніна Шарата, заступник начальника РВА Іван Білоконь, керівник підрозділів філії «Вознесенське ЛГ» Олександр Чикачов, заступник 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській обл Володимир Долинський. 
 
До навчань було залучено 31 чоловік особового складу: 14 працівників філії лісництва і 17 вогнеборців. Задіяли 10 одиниць техніки. 
 
Оцінивши обстановку та розробивши прогноз розвитку пожежі, здійснено розстановку сил та засобів оперативно-рятувальних підрозділів та вжито необхідні заходи для локалізації та ліквідації умовної пожежі. 
 
Спільні навчання лісівники та рятувальники проводять щорічно, щоб у разі загорання обидва відомства могли оперативно зреагувати та ліквідувати пожежу. В польових умовах відпрацьовують ефективність застосування техніки та інших засобів пожежогасіння.
 
В цілому комплексне об‘єктове тренування оцінюється на добре.
 
 

Всі новини →