Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Відкриття Алеї Пам’яті в Братській громаді

10/05/2024

Війна. Раніше нам здавалось, що це щось страшне і незнане. Про неї ми знали з підручників історії, книг, кінофільмів. Свідків минулої війни з кожним роком стає все менше, а її учасників вже зовсім не залишилось. Здавалось, що людство засвоїло її тяжкі уроки та зробило правильні висновки. Але, ні. Війна, не стукаючи у двері, жорстоко увірвалась у наше життя знову.

Найкращі сини Братщини в перші дні повномасштабного вторгнення, за покликом серця, не вагаючись, стали до лав сил оборони, щоб захистити рідний край від підступного та сильного ворога.

Сьогодні в Братській громаді відкрито Алею Пам’яті на честь загиблих наших земляків – Героїв, захисників Батьківщини. З початку російсько-української війни сорок жителів громади приєдналося до небесного воїнства.

Сорок мужніх синів Братщини віддали найдорожчу ціну – своє життя за мир, спокій, свободу України.

В цей сонячний травневий день жителі громади, рідні наших Героїв, керівництво Братської селищної ради та Вознесенського району взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття Алеї Пам’яті.

Зі словами вдячності та скорботи до учасників заходу звернулись Братський селищний голова Неля Собко, заступник начальника Вознесенської районної військової адміністрації Іван Білоконь, голова Вознесенської районної ради Спартак Гукасян, начальник відділення, заступник начальника відділу обліку, мобілізаційної роботи 5 відділу Вознесенського РТЦК та СП майор Збройних Сил України Микола Сабецький.

Настоятель Свято-Миколаївського храму Олег Гарбовський провів поминальний молебень за загиблими воїнами.

І ось настає урочиста мить, тканину рідних кожному українському серцю кольорів, знято з портретів, згадано поіменно кожного Героя Братщини.

Учасники заходу, спустившись на коліна та схиливши голови, вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання. Рідні і близькі, друзі і знайомі наших Героїв, усі небайдужі жителі громади, що взяли участь в заходах, поклали квіти до портретів Героїв.

Травневе сонце лагідно прогріває землю своїм теплом, дзвінко щебечуть птахи, вітер колише дерева і прапори над портретами наших Героїв. Пам’ятайте їх безсмертний подвиг, адже вони заплатили найвищу ціну за мирне небо над нашою громадою. Шануйте їхніх рідних і близьких, адже їхня втрата безцінна та невимовна.

 

Всі новини →