Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Швидкість шляху України від подачі заявки до початку переговорів з ЄС – безпрецедентна та історична

27/06/2024

25 червня ЄС розпочав офіційні переговори про вступ України та Молдови.

Для України євроінтеграція – це звільнення від російського впливу та повернення до Європи, до якої ми завжди належали історично, політично і культурно.

Новітня історія України почалася з Євромайдану, коли громадянське суспільство під прапорами ЄС рішуче виступило проти диктатури.

Україні належить історичний рекорд у швидкості проходження шляху від подачі заявки (28.02.2022) до початку переговорів про вступ до ЄС (25.06.2024). Протягом останніх 2 років українці продемонстрували, що для них немає нічого неможливого.

Вражаючого прогресу в реформах Україна досягла в умовах оборони від повномасштабної російської агресії, що також безпрецедентно в історії європейської інтеграції.

Євроінтеграційні реформи є критично важливими для стійкості України в умовах тотальної війни з росією. Ми не впроваджували їх винятково з метою членства в ЄС.

Брюссель не йшов нам на поступки. Україна належним чином та ретельно виконала всі визначені Європейською Комісією кроки, необхідні для ухвалення цих критично важливих рішень.

Україна стала рушієм європейської інтеграції для Молдови, Грузії та країн Західних Балкан – розширення ЄС до природних політичних кордонів Європи.

Україна вивела ЄС з «коми розширення», пробудила європейського «сплячого велета». Консолідація Європи довкола допомоги Україні у відбитті російської агресії повернула ЄС на міжнародну арену як суб’єктного, впливового і амбітного гравця.

Членство України перетворить ЄС на глобальну силу, точку тяжіння і стимул демократизації білорусі, країн Азії, а можливо і самої рф. російський імперський проєкт остаточно зазнає краху, а ЄС стане стабілізуючою силою у дедалі більш двополярному світі.

У складі ЄС Україна зробить вагомий внесок у передові галузі, такі як зелена енергетика і цифровізація. Ми володіємо колосальним потенціалом інновацій і готові ділитися досягненнями з партнерами.

Європейський бізнес отримає значну вигоду у процесі відновлення і відбудови України після руйнівної російської агресії.

Україна має найбільший на континенті воєнний досвід, тому зміцнить безпеку і оборону ЄС. Ми надто добре знаємо жахіття війни, тому усвідомлюємо ціну миру. Українці докладуть всіх зусиль, щоб Європа була континентом свободи, єдності, співпраці та миру.

За інформацією Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

 

Всі новини →