Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

В Новомар’ївській громаді відкрито Алею пам’яті Героїв

28/06/2024

28 червня, в селі Новомар’ївка, біля Поклонного Хреста, відбулося відкриття Алеї Пам’яті Героїв, наших земляків, які віддали своє життя за волю та незалежність держави.

Алея розміщена при в’їзді в село, для того, щоб кожен, хто буде проходити чи проїжджати, мав змогу віддати шану загиблим Героям.

На металевих конструкціях Алеї розміщені світлини 14 полеглих Героїв – вихідців Новомар’ївської громади, які загинули боронячи Україну з 2014 року:

* Володимира Бабича;

* Григорія Береговенка;

* Віталія Нароженка;

* Василя Курдова;

* Віталія Орбіладзе;

* Олега Таргонія;

* Олександра Пурче;

* Василя Потинги;

* Дмитра Шевченка;

* Владислава Бондаренка;

* Василя Єфіменка;

* Сергій Куценка;

* Дмитра Чабанюка;

* Вадима Степанова.

Сільський голова Тамара Фесько, представники Новомар’ївської сільської ради, установ і організацій, депутати, учні, рідні та близькі загиблих воїнів, жителі громади зібрались аби віддати шану тим, хто віддав життя за Україну.

Ведуча заходу, заступник сільського голови Олена Маєр наголосила, що історія кожного Героя – захисника – це історія про сміливість і самовідданість, мужність та самопожертву. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України.

Під час заходу пам'ять Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Перед присутніми виступила Новомар’ївський сільський голова Тамара Фесько, наголосивши, що Алея – це наша данина пам’яті загиблим землякам, місце яке буде нагадувати нам про їх подвиг, по те, що вони віддали своє життя за те, щоб ми жили у вільній та незалежній Україні. Сільський голова низько вклонилася та висловила щиру вдячність батькам загиблих Героїв.

Благочинний Братського округу протоієрей Олег Гарбовський відправив панахиду за загиблими Героями та провів освячення Алеї.

Під звуки пісні - реквієму «Плине кача» діти поклали кошики з квітами, лампадки та гірлянди до портретів наших Героїв – земляків.

До покладання квітів долучилися сільський голова Тамара Фесько, рідні та близькі загиблих, присутні на заході.

Алею відкрито, знято синьо-жовті полотнища зі світлин загиблих земляків, їх обличчя щоденно будуть нагадувати кожному з нас про життя тих, хто увійшов в історію як Герой, захисник…

Ми ніколи не забудемо їх, наших воїнів, будемо пам’ятати завжди!

Вічна слава загиблим Героям України!

Джерело: Новомар‘ївська сільська рада

 

Всі новини →