Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

ОБЕРЕЖНО! ВИЯВЛЕНО ГРИП ПТИЦІ НА ТЕРИТОРІЇ ВІТОВСЬКОГО РАЙОНУ

02/03/2021

Згідно результатів дослідження Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в зразках патологічного матеріалу від п’яти трупів птиці (4 курки та 1 індик), що належали гр. Н, с. Лимани, Миколаївського (Вітовського) району виявлено РНК вірус птиці (звіт від 26.02.2021 ).

27.02.2021 о 10-00 проведено засідання ДНПК при Миколаївській РДА та затверджено План заходів. Територію с. Лимани, Миколаївського (Вітовського) району, Миколаївської області оголошено неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 27.02.2021.

Встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої не увійшов жоден населений пункт.

Встановити зону спостереження (нагляду) територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населені пункти: с. Галицинове, с. Лупереве, с. Прибузьке, Галицинівської сільської ради ТГ Миколаївської області; с. Парутіне, с. Каталине, с. Прибузьке Куцурубської сільскої ради ТГ Миколаївської області; с. Таврійське, с. Нова Зоря, Білозірської селищної громади Херсонської області.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2011 року за № 1277/20015.

Основні заходи щодо профілактики та ліквідації грипу птиці :

-          Утримувати птицю в домашніх садибах у закритому режимі ;

-          Обмежити вільного випасу ( вигулу ) домашньої птиці (особисто водоплавної) ;

-          Обмежити контакти домашньої птиці з дикою під час вигулу на присадибних ділянках, на водоймищах ;

-          Обладнати вхід до садиби дезінфікуючим килимком, заправлений дезінфікуючим засобом ;

-           При догляді за птицею, мати спецодяг та спецвзуття ;

-          Своєчасно проводити дезінфекцію пташників та подвір’я ;

-          Трупи загиблої птиці заборонено викидати за межі присадибних ділянок та на сміттєсвалище, загиблу птицю спалювати та захороняти ;

-          Користувачам мисливських угідь, спеціалістам ветеринарної служби проводити обстеження узбережжя річок, ставків та інших водойм на предмет виявлення трупів птиці.

У випадку підозри грипу птиці в господарстві чи приватному секторі терміново повідомляти  ветеринарну службу Вознесенського району, щодо вжиття необхідних ветеринарно-санітарних заходів по локалізації і ліквідації вогнища інфекції.

Звертатися за адресою м. Вознесенськ вул. Зої Космодемянської 2

Т. 3-20-94, 3-26-12, 3-60-70, 3-24-56

                                                                Вознесенське міжрайонне управління Держпродспоживслужби

 

Всі новини →