Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

ОБЕРЕЖНО! ВИЯВЛЕНО ГРИП ПТИЦІ НА ТЕРИТОРІЇ БАЛАБАНІВСЬКОГО ЛІСУ КОРАБЕЛЬНОГО РАЙОНУ МІСТА МИКОЛАЇВ !

05/04/2021

Згідно результатів дослідження Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в зразку патологічного матеріалу від 1 трупа дикої птиці (сокіл), виявленого на околиці Балабанівського лісу, Корабельного району, м. Миколаєва, виявлено РНК вірус птиці (звіт від 02.04.2021 ).

03.04.2021 проведено засідання ДНПК при Миколаївській міській раді та затверджено План заходів. Територію Балабанівського лісу, Корабельного району, м. Миколаєва оголошено неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 03.04.2021.

Встановили буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли мікрорайон Балабанівка, Корабельного району, м. Миколаєва.

Встановити зону спостереження (нагляду) територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшли населені пункти с. Галицинове, с. Козирка, с. Стара Богданівка, с. Новобогданівка, с. Радісний Сад, с. Зарічне, Миколаївського району, Миколаївської області; мікрорайон Мала Корениха, Заводського району

 м. Миколаїв.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху грипу птиці відповідно до вимог Інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 17.10.2011 № 547, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 8 листопада 2011 року за № 1277/20015.

Основні заходи щодо профілактики та ліквідації грипу птиці :

Утримувати птицю в домашніх садибах у закритому режимі ;

Обмежити вільний випас ( вигул ) домашньої птиці (особливо водоплавної), під час весняної міграції птахів ;

Обмежити контакти домашньої птиці з дикою під час вигулу на присадибних ділянках, на водоймищах ;

Обладнати вхід до садиби дезінфікуючим килимком, заправлений дезінфікуючим засобом ;

 При догляді за птицею, мати спецодяг та спецвзуття ;

Своєчасно проводити дезінфекцію пташників та подвір’я ;

Трупи загиблої птиці заборонено викидати за межі присадибних ділянок та на сміттєзвалище, загиблу птицю спалювати та захороняти ;

Користувачам мисливських угідь, спеціалістам ветеринарної служби проводити обстеження узбережжя річок, ставків та інших водойм на предмет виявлення трупів птиці.

У випадку підозри грипу птиці в господарстві чи приватному секторі терміново повідомляти  ветеринарну службу Вознесенського району, щодо вжиття необхідних ветеринарно-санітарних заходів по локалізації і ліквідації вогнища інфекції.

Звертатися за адресою м. Вознесенськ вул. Зої Космодемянської 2

Тел. 3-20-94, 3-26-12, 3-60-70, 3-24-56

                                                       

                                                      Вознесенське управління

Держпродспоживслужби

Всі новини →