Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

"Круглий стіл" до Дня охорони праці

29/04/2021

В рамках відзначення Дня охорони праці у Вознесенському районі 28 квітня заступником голови райдержадміністрації Іваном Білоконем проведено «круглий стіл» на якому були присутні начальник управління соціального  захисту населення Антоніна Житник, начальник управління соціально-економічного розвитку території Олександр Калина, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Олена Маценко, в.о. начальника Вознесенського управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Миколаївській області Вікторія Черіченко, головний експерт відділення Ірина Довбенко.

З початку 2020 року пандемія перетворилася на кризу світового масштабу, вона спричинила глибокий вплив на всі сфери життя, торкнулася майже кожного аспекту світу праці – від ризику передачі вірусу на робочих місцях до ризиків щодо безпеки та здоров’я на роботі. Все це викликало потенційні ризики щодо БЗР, зокрема психосоціальні ризики.

Вікторія Черіченко звернула особливу увагу присутніх, що відповідно до ст. 13 закону України «Про охорону праці» роботодавець зобов’язаний створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці згідно з нормативно-правовими актами, а також забезпечити дотримання вимог законодавства щодо прав працівників у сфері охорони праці. В цьому Законі також визначені й обов’язки працівника, а саме: дбати про особисту безпеку і здоров'я, про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства.

З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції на робочих місцях, збереження життя, здоров’я роботодавцям необхідно вживати всіх можливих профілактичних заходів.

Також розповіла про види медико-соціальних послуг, які відшкодовуються Фондом соціального страхування України потерпілим на виробництві, та визначила коло осіб, які мають право на реабілітацію в санаторно-курортних закладах коштом Фонду.

Олена Маценко проінформувала, що у закладах освіти, культури та спорту Вознесенського району розроблені плани заходів, проведено інструктажі з охорони праці, також постійно проводиться інформаційно –роз’яснювальна робота щодо зміцнення системи безпеки та здоров’я, організації безпечної роботи працівників під час карантину, не допускаючи при цьому порушень трудового законодавства. Залежно від особливостей епідеміологічної ситуації, заклади здійснюють перехід на дистанційну форму організації праці або відповідно до рішення місцевої комісії з питань ТЕБ НС призупиняють свою діяльність.

Підсумовуючи зазначене, Іван Білоконь закликав всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці в районі та забезпечити широку інформаційну кампанію для захисту  та збереження життя та здоров’я працівників.

 

Всі новини →