Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

З 1 травня набули чинності нові правила призначення житлових субсидій

06/05/2021

14 квітня 2021 року Уряд прийняв рішення, яким посилив адресність надання житлових субсидій для забезпечення державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів, зокрема, посилено вимоги під час призначення житлових субсидій у частині здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів, перетину кордону тощо.

Кабінет міністрів суттєво обмежив коло домогосподарств, які зможуть претендувати на отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Зокрема, субсидію не зможуть отримати домогосподарства, якщо хтось із тих, хто там проживає, має транспортний засіб, з року випуску якого пройшло менше п'яти років (крім мопеда і причепа), або володіє двома транспортними засобами, з року випуску яких пройшло менше 15 років.

Субсидію також не призначатимуть, якщо в складі домогосподарства або в складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які досягли 18-річного віку з відсутніми офіційними доходами, або їхній середньомісячний сукупний дохід є меншим за розмір мінімальної заробітної плати.

Крім того, на отримання субсидії не зможуть претендувати домогосподарства, члени яких перебували за кордоном сукупно понад 60 днів (крім навчання, службових відряджень, лікування або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, що підтверджується відповідними документами).

Також право на субсидію втрачають домогосподарства, якщо будь-який з його членів протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням допомоги здійснив покупку на суму понад 50 тис. грн, в тому числі валюти, цінних паперів, віртуальних активів, будівельних матеріалів.

Субсидія також не призначається, якщо будь-хто зі складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла, розташованого на тимчасово окупованій території, або має депозит, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму.

Постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 420 https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-deyakih-postanov-kabinetu-ministriv-s140421

Всі новини →