Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Цінуймо подвиг наших ветеранів

07/05/2021

Все менше і менше стає свідків тих страшних звитяжних подій. На згадку про них залишаються пожовклі фотографії воєнних літ та правдиві спогади про ті жахіття, які їм довелося пережити. Але подяка за їх героїзм буде вічною.

7 травня, напередодні Дня пам'яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на подвір'ї жителя селища Братське, ветерана війни Євгенія Макаровича Фільовського було людно.

Голова району Сергій Шурабура разом зі своїм заступником Антоніною Шаратою та головою районної ради Спартаком Гукасяном мали честь привітати найстаршого ветерана в районі Євгенія Макаровича, якому 97 років. Це поважний вік і нелегкий життєвий шлях. Односельці його дуже поважають.

Народився 11 серпня 1923 року в селищі Братське. В діючу армію був призваний польовим військоматом 20 березня 1944 року. Воював на 3-му Українському фронті в 230-ій стрілецькій дивізії, піхотинцем, війну закінчив у звані лейтенанта, командир взводу розвідки.

За участь у бойових діях нагороджений медаллю "За бойові заслуги", орденом Вітчизняної війни.

Гості подякувати Євгену Макаровичу за його героїчний подвиг, мужність, побажали здоров'я, родинного затишку, миру та вручили подарунки.

 

Всі новини →