Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

На Миколаївщині стартував п'ятий етап вакцинації - додатково буде відкрито 15 центрів масової вакцинації людей

21/07/2021

З 20 липня в Україні стартував п`ятий етап вакцинації, Миколаївщина має всі можливості для забезпечення всіх охочих вакцинуватись. 

Про це йшла мова у вівторок, 20 липня, в ході онлайн наради заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Ігоря Кузьміна із головами районних державних адміністрацій, територіальних громад та медичною спільнотою області.

 

 «На рівні держави та керівника робіт з ліквідації прийнято рішення про початок п'ятої хвилі вакцинації населення. Таким чином всі громадяни віком від 18 років, можуть вакцинуватися за власним бажанням», - сказав заступник голови облдержадміністрації.

 

Наразі завдання посилюється, акцентував Ігор Кузьмін. Зокрема йдеться про розгортання в області додаткових 15 центрів масової вакцинації людей. Паралельно з якими функціонуватимуть й пункти щеплення.

 

Також він наголосив, що Центри вакцинації повинні здійснювати свою діяльність протягом семи днів на тиждень з 9.00 до 15.00 години. Своєю чергою пункти щеплення мають приймати громадян з 8.00 до 17.00. Їх телефони буде розміщено у засобах масової інформації.

 

На голів територіальних громад й старостів покладено обов`язок погодити графіки виїзду мобільних груп у віддалені населені пункти або забезпечити підвезення громадян до центрів вакцинації.

 

При цьому Ігор Кузьмін попередив представників влади та місцевого самоврядування про відповідальність за невиконання завдань з імунізації населення. Оскільки згідно зі статтею 11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідальність крім місцевих державних адміністрацій покладається й на органи місцевого самоврядування та санітарно-епідеміологічну службу.

 

Він зазначив, що вакцинація дасть можливість запобігти значному зростанню захворюваності та важкому перебігу коронавірусної хвороби, необхідності підвищення санітарних обмежень у разі загострення ситуації.

 

Станом на 21 липня в Миколаївській області всього вакциновано 134512 осіб, в т. ч. за минулу добу – 3031 особу.

 

Додамо, що в області працює 108 пунктів щеплення та 24 мобільні бригади. Протягом останнього місяця безпосередньо у Миколаєві та містах обласного підпорядкування запрацювали центри вакцинації, які надають послуги населенню навіть у вихідні дні.

 

Всі новини →