Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

Психологічна реабілітація в санаторіях «Борисфен» та «Токарі»

02/08/2021

    Управлінням соціального захисту населення Вознесенської районної державної адміністрації прийняте рішення про включення Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Токарі» та Товариства з обмеженою відповідальністю «Санаторій «Борисфен» до переліку суб`єктів надання послуг із психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб.

   ТОВ «Санаторій «Токарі» та  ТОВ «Санаторій «Борисфен»  є безпосередніми надавачами послуг із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції, постраждалим учасникам Революції Гідності, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб. Одним з основних видів економічної діяльності санаторію є діяльність психоаналітиків, психологів і психотерапевтів.

  Рівень кваліфікації фахівців відповідає вимогам п.5 Порядку застосування методів психологічного і психотерапевтичного впливу, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров`я України від 15 квітня 2008 року № 199.

   Стаж практичної роботи з клієнтами не менше 2 років із проведенням супервізії особами з відповідною кваліфікацією, та досвідом надання послуг психологічної реабілітації, в тому числі, учасникам АТО.

   В разі потреби, до надання послуг із психологічної реабілітації, залучаються інші спеціалісти, зокрема соціальні педагоги, логопеди, психотерапевти, юрисконсульти. Реабілітолог та організатори культурно-дозвільної діяльності працюють в штаті санаторію, та мають відповідний фаховий рівень.

 Санаторіями розроблені програми психологічної реабілітації, якими передбачено надання відповідних послуг згідно з індивідуальними потребами, а також методичних та інших матеріалів у сфері надання послуг із психологічної реабілітації. Послуги із психологічної реабілітації передбачають психологічну просвіту, підбір методів психологічної реабілітації, психологічну допомогу (терапію), групову терапію, психологічну корекцію та проектування майбутнього, профілактику та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Заклади забезпечують та гарантують ведення, оформлення та зберігання документації із психологічної реабілітації отримувачів послуг з дотриманням вимог законодавства щодо захисту персональних даних отримувачів послуг відповідно до вимог чинного законодавства України.

Спеціалісти, які залучаються до надання послуг із психологічної реабілітації мають належний рівень знань і навичок, кваліфікаційний рівень яких відповідає вимогам, зазначених у довідниках кваліфікаційних характеристик професій працівників та затверджених закладом посадових інструкцій.

Відповідність приміщень санітарним нормам і вимогам правил пожежної безпеки та вимогам стосовно доступності для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп підтверджується сертифікатами відповідності послуг проживання та послуг харчування, експертним висновком протипожежної безпеки, висновком санітарно-епідемічної експертизи.

 

Місцезнаходження закладів та місце надання послуг

 Сумська обл., м. Лебедин, с. Токарі, вул. Санаторна, 96.

Миколаївська обл., м. Очаків, вул. Будівельників, 7. 

Всі новини →