Вознесенский район » Новости
Українська | Русский | English
Главная Новости Вознесенщина

Новости

АТО: на лінії вогню. Напередодні Дня захисника України учасник АТО Володимир Довбенко зустрівся з авторкою листа підтримки

13/10/2021

День захисника України - це свято справжніх оборонців та визволителів рідної землі і започатковане в нелегкі часи новітньої історії України, для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої Держави.

Всі ми знаємо, що жахливі події 2014 року згуртували весь український народ. Навіть молоде покоління - вихованці закладів освіти постійно підтримували ініціативу волонтерів. Вони активно готували посилки на Схід України, писали листи, малювали малюнки, виготовляли власними руками обереги, збирали теплі речі. Це було дійсно тим, що гріло серця наших воїнів, які знаходилися далеко від своїх домівок.

І сьогодні, напередодні Дня захисника України, до музею учасників АТО у місті Вознесенськ завітали колишні військовослужбовці 79-ої аеромобільної бригади, керівництво міста та району: голова райдержадміністрації Сергій Шурабура, його заступник Антоніна Шарата, міський голова Євгеній Величко, голова районної ради Спартак Гукасян, Олександрівський селищний голова Микола Бензар.

До участі у заході долучились учні 8-го класу Трикратського освітнього навчального закладу Олександрівської громади. І не випадково, адже серед тих, хто висловив слова підтримки мужнім захисникам України була Злата Кочетова, для якої ця поїздка особлива, не тільки тому, що вона вперше як і інші відвідала музей.

Основною метою для тринадцятирічної школярки була зустріч з учасником бойових дій Володимиром Довбенко, якому в 2014 році дівчинка, будучи учасником волонтерського проєкту передала свій лист-підтримку воїну.

Лист з декількома реченнями та малюнком не просто зворушив воїна, а допоміг йому на передовій.

Допомогти своїй учениці взялася Надія Василівна, заступник директора з виховної роботи Трикратського ЗЗСО І-ІІІ ст. Олександрівської громади, яка супроводжувала клас, де навчається Злата, до музею учасників АТО.

Оскільки дівчинка на ці декілька годин стала частинкою родини учасників АТО Володимир Довбенко досить зворушливо в знак поваги подарував Златі національний прапор із підписами захисників -побратимів.

Посадовці у вітальному слові відзначили, що подвиг учасників АТО є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. Також наголосили, що учні мають розуміти, що потрібно впевнено дивитися в майбутнє, але ніколи не забувати минуле і наших хоробрих воїнів-героїв. Побажали захисникам міцного здоров’я, життєвої сили, залізної витримки у найскладніших ситуаціях, мудрих рішень та гарного настрою!

Володимира Довбенко відзначено спільною Подякою райдержадміністрації та районної ради за захист наших кордонів на Сході, організацію допомоги нашим воякам.

Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам’ять воїнів України, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

Гості заходу розповіли про власну участь у боях на сході України, познайомили учнів із тематичними фотоматеріалами, відповіли на питання молоді. Неспокійні фронтові будні 79-ї АЕБ описав Володимир Довбенко. З побратимами поділилися спогадами про загиблих бійців, показали численні експонати музею.

День захисника України є всенародним святом: і в зоні бойових дій, і там, де панує мир, тисячі українців – військові, добровольці, волонтери, медики – в різний спосіб наближають перемогу.

Низько вклоняємося, вам наші захисники, за вашу відвагу, за витримку. Нехай, оберігає вас Господь!

Зичимо вам і членам ваших родин міцного здоров'я на довгі роки, злагоди, добра і миру, успіхів у житті!

 

 

Всі новини →