Вознесенський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Вознесенщина

Новини

Володимир Клочко: У певних випадках можна комбінувати різні вакцини від COVID-19

01/12/2021

 В Україні, як і в багатьох інших країнах, у певних випадках можна комбінувати різні вакцини від COVID-19. 

 

Про це у середу, 1 грудня, під час онлайн-брифінгу повідомив Володимир Клочко – головний державний санітарний лікар Миколаївської області, заступник генерального директора із впровадження системи управління якістю, в. о. генерального директора ДУ Миколаївського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України.

 

Володимир Клочко розповів, що можна щепитися за такою схемою: 1-ша доза – AstraZeneca, 2-га – Comirnaty чи Moderna, або 1-ша доза – Comirnaty чи Moderna, а 2-га – Moderna чи Comirnaty. 

 

«Така комбінація можлива через те, що вакцини мають схожий склад та технологію виробництва і тому є взаємозамінними», - зазначив він.

 

Також головний державний санітарний лікар області поінформував, що саме люди старшого віку є групою ризику важкого перебігу хвороби COVID-19.

 

«Старший вік не є протипоказанням до вакцинації від  COVID-19, навпаки людей літнього віку потрібно щепити в першу чергу. Це пріоритетна група для вакцинації», - сказав він.

 

Володимир Клочко додав, що людині, яка отримала першу дозу вакцини, але потім захворіла на COVID-19, друге щеплення можна зробити через 90 днів, або за бажанням не раніше ніж через 28 днів (чотири тижні) від першого дня появи симптомів або лабораторного підтвердження діагнозу COVID-19.

 

 

Всі новини →